Piotrek_SGM Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Hej, Ze mnie raczej doświadczony latacz, ale może mi podpowiecie - co TERAZ kupuje się dla początkującego? Chodzi mi o zestaw RTF. Jestem zwolennikiem modeli typu Pioneer 1400 (nie konkretnie ten model, ale motoszybowiec z napędem pchającym). Co TERAZ, w Polsce, jest podobnego i godnego polecenia (dobry stosunek jakość vs cena)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 2 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2022 https://www.ef3m.pl/pl/p/Sky-Surfer-V2-samolot-rc-gotowy-do-lotu/2706 nie koniecznie w tym sklepie. Może gdzie indziej będzie taniej. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 https://sklep.modelarnia.pl/p7790,sky-surfer-1400mm-epp-rtf-2-4ghz-mode-2-czerwony.html albo kit: https://nastik.pl/produkt/pel-beta-v2-1400-kit-silnik-cd2623/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 KIT to nie, znajomy ma to wyjąć z pudełka i z małą moją pomocą (i po symulatorze) spróbować polatać. Ja znalazłem takiego, cena chyba niezła: http://bubby.pl/drony-samoloty-helikoptery-rakiety/46478-motoszybowiec-pioneer-1400-rtf-mode2-24ghz.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Dziwnie tani.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2022 Nie znam tego sklepu, ale czasem w sklepach niemodelarskich takie rzeczy się trafiają. Kupiłem kiedyś fajne ładowarki w morele.net Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 14 godzin temu, RobRoy napisał: Dziwnie tani.. Ja znalazłem za 450zł tylko brak stanu magazynowego, tak jak większość podzespołów modelarskich oczywiście... Oferty, których nie ma powinny być usuwane z przeglądarek! Traci się tylko czas na szukanie i przeglądanie tego czego nie można już kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Tak to jest ze wszystkim w sieci, wiszą stare ogłoszenia. Kiedyś wszystko taniało, teraz drożeje, także te nieaktualne się wydają najbardziej atrakcyjne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Być może to jakaś wyprzedaż - wcześniejsza wersja Bata, obecnie jest chyba Beta 2. Ale jako pierwszy model ..... i tak pójdzie do przemiału ... ? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Oj tam oj tam, mój model z avatara jeszcze żyje a minęło... 16 lat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modelarz_75 Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Jako pierwszy, to jak koledzy piszą wcześniej, najlepszy jakiś pochodny kultowego multpilexowego easy star'a. Największą zaleta dla początkującego to to, że puszcza drążki i model leci sam prosto. W tych gotowych zestawach z nadajnikiem może być jednak problem z zasięgiem. Sky Surfer V2 ma zasięg 200 m. Przy takim modelu jest to jednak mało, u nas na lotnisku chłopak ma taki zestaw i trochę się męczy, żeby pilnować tej odległości i nie stracić kontroli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 4 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2022 40 minut temu, Modelarz_75 napisał: Sky Surfer V2 ma zasięg 200 m Serio?! Myślałem że te RTF za 600-1000zł mają proste radia ale z normalnym "modelarskim" zasięgiem. 200m to do zabaweczek... Czy ktoś inny może to jeszcze potwierdzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Na stronie sklepu pisze że 200m 4-kanałowy nowoczesny nadajnik 2,4 GHz w MODE 2 (gaz z lewej strony) wraz z 6-kanałowym odbiornikiem 2,4 GHz zasięg ok. 200m Lepszym rozwiązaniem według mnie byłby zestaw bez radia. Radyjko dokupić powiedzmy FS-i6X cena około 320zł. Odbiorniki dostępne i w miarę nie za drogie. Jak ktoś złapie bakcyla to radio będzie mógł wykorzystać do różnych modeli a i zasięg dużo lepszy i komputer w nadajniku i telemetria. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Kurcze, niby zadałem mało sensowne pytanie, a jednak było warto. Nie wiedziałem, że te radia mogą mieć tak słaby zasięg. W takim razie lekka zmiana pytania: czy znacie jakiś RTF z normalnym zasięgiem? Ja znalazłem np. to: https://nastik.pl/produkt/pel-beta-v2-1400-rtf-radiolink-t8fb-2-4ghz-mode2/ Bodzioch: Znajomy chce jak najmniejszym kosztem spróbować, bo raz nie ma kasy, dwa raczej na długie hobby to nie rokuje. Dlatego chcemy RTF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 mniejsza wersja https://www.rchubiq.eu/fms-samolot-easy-trainer-800mm-rtf-p-825.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_SGM Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2022 Widziałem, tylko ciekawe co to za radyjko. A poza tym jak dla mnie w R/C jedną z fajniejszych rzeczy jest adrenalina i radość z sukcesów/postępów, więc preferuję większy model. Można oczywiście powiedzieć, że przy porażce można się szybciej zniechęcić. Każdy przypadek jest inny. Ten przypadek rokuje, że z jednej strony sobie poradzi, z drugiej - że szybko się znudzi. Dlatego wolę większy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi