RobRoy Opublikowano 18 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2022 Nowy nadajnik Radiomaster T16S - bez problemu udało się zbindować z odbiornikami Fly Sky, z odbiornikiem FrSky L9R. Mam problem z połączeniem nowego odbiornika FrSky G-RX8. Próbowałem już na wszystkich protokołach FrSky. W czym może być problem ? Jakie ustawienia zastosować żeby połączyć ten odbiornik z Radiomasterem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a2j Opublikowano 19 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Trzeba do odbiornika wgrać oprogramowanie archiwalne z przed 2.0 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 19 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Może masz niezgodne oprogramowanie. Musi być taki samo w nadajniku i odbiorniku FCC lub EU LBT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef 21 Opublikowano 19 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 Józek napisz do https://77hobby.pl/odbiorniki-serii-archer-c-1_14_63.html dostaniesz wyjaśnienie. Ja do swojego S6R też wgrywałem frimware. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwinB Opublikowano 19 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2022 trzeba wgrac soft z przed 2.0 i bedzie działac to jest protokól ACCST d16 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobRoy Opublikowano 20 Września 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2022 Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Na szczęście nie trzeba było zmienia softu.. Radio kupione w sierpniu br, zdziwił mnie brak odpowiedniego protokołu. Zmobilizowany przez kolegę - sbogan1 - przeszukałem Menu jeszcze raz i znalazłem takie ustawienia: Mode: MULTI RF Protocol: FrSkyX2 ---- LBT(EU) Module Status: V1.3.3.7 AERT ....... i wszystko ruszyło - odbiornik połączony. Jeszcze raz - dziękuję . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Józef 21 Opublikowano 21 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2022 Podobnie miałem z odbiornikiem radiomaster R168, dwa lata temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 22 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2022 W dniu 20.09.2022 o 23:42, RobRoy napisał: Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Na szczęście nie trzeba było zmienia softu.. Radio kupione w sierpniu br, zdziwił mnie brak odpowiedniego protokołu. Zmobilizowany przez kolegę - sbogan1 - przeszukałem Menu jeszcze raz i znalazłem takie ustawienia: Mode: MULTI RF Protocol: FrSkyX2 ---- LBT(EU) Module Status: V1.3.3.7 AERT ....... i wszystko ruszyło - odbiornik połączony. Jeszcze raz - dziękuję . Rob ... Przez Ciebie będę musiał zrobić dodatkowy doktorat z Radiomaster_a, już się wciągam A ja zawsze wmawiałem sobie że Taranis mi wystarczy. W sumie to jedna cholera, tyle że Twoja aparatura jest mocno rozbudowana. Następną telekonferencje o tematyce co zrobić aby .... ? proponuje na ubitej ziemi ze ,,szkłem,, w ręku Wówczas lepiej będzie mi się tłumaczyło i objaśniało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi