RobRoy Opublikowano 18 Września 2022 Opublikowano 18 Września 2022 Nowy nadajnik Radiomaster T16S - bez problemu udało się zbindować z odbiornikami Fly Sky, z odbiornikiem FrSky L9R. Mam problem z połączeniem nowego odbiornika FrSky G-RX8. Próbowałem już na wszystkich protokołach FrSky. W czym może być problem ? Jakie ustawienia zastosować żeby połączyć ten odbiornik z Radiomasterem ?
a2j Opublikowano 19 Września 2022 Opublikowano 19 Września 2022 Trzeba do odbiornika wgrać oprogramowanie archiwalne z przed 2.0 1
Bodzioch Opublikowano 19 Września 2022 Opublikowano 19 Września 2022 Może masz niezgodne oprogramowanie. Musi być taki samo w nadajniku i odbiorniku FCC lub EU LBT.
Józef 21 Opublikowano 19 Września 2022 Opublikowano 19 Września 2022 Józek napisz do https://77hobby.pl/odbiorniki-serii-archer-c-1_14_63.html dostaniesz wyjaśnienie. Ja do swojego S6R też wgrywałem frimware.
TwinB Opublikowano 19 Września 2022 Opublikowano 19 Września 2022 trzeba wgrac soft z przed 2.0 i bedzie działac to jest protokól ACCST d16 1
RobRoy Opublikowano 20 Września 2022 Autor Opublikowano 20 Września 2022 Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Na szczęście nie trzeba było zmienia softu.. Radio kupione w sierpniu br, zdziwił mnie brak odpowiedniego protokołu. Zmobilizowany przez kolegę - sbogan1 - przeszukałem Menu jeszcze raz i znalazłem takie ustawienia: Mode: MULTI RF Protocol: FrSkyX2 ---- LBT(EU) Module Status: V1.3.3.7 AERT ....... i wszystko ruszyło - odbiornik połączony. Jeszcze raz - dziękuję .
Józef 21 Opublikowano 21 Września 2022 Opublikowano 21 Września 2022 Podobnie miałem z odbiornikiem radiomaster R168, dwa lata temu.
sbogdan1 Opublikowano 22 Września 2022 Opublikowano 22 Września 2022 W dniu 20.09.2022 o 23:42, RobRoy napisał: Dzięki wszystkim za podpowiedzi. Na szczęście nie trzeba było zmienia softu.. Radio kupione w sierpniu br, zdziwił mnie brak odpowiedniego protokołu. Zmobilizowany przez kolegę - sbogan1 - przeszukałem Menu jeszcze raz i znalazłem takie ustawienia: Mode: MULTI RF Protocol: FrSkyX2 ---- LBT(EU) Module Status: V1.3.3.7 AERT ....... i wszystko ruszyło - odbiornik połączony. Jeszcze raz - dziękuję . Rob ... Przez Ciebie będę musiał zrobić dodatkowy doktorat z Radiomaster_a, już się wciągam A ja zawsze wmawiałem sobie że Taranis mi wystarczy. W sumie to jedna cholera, tyle że Twoja aparatura jest mocno rozbudowana. Następną telekonferencje o tematyce co zrobić aby .... ? proponuje na ubitej ziemi ze ,,szkłem,, w ręku Wówczas lepiej będzie mi się tłumaczyło i objaśniało
Rekomendowane odpowiedzi