sebka34 Opublikowano 5 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Witam mam mały problem z tą apką i dedykowanym odbiornikiem a mianowicie. Potrzebuję dwa wyjścia na lotki z odbionika (nie może być to na przewodzie Y) połączone. Jak ustawić przestawić w aptece by były dwa wyjścia na lotki z odbionika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 5 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Myślę ze najprościej jak podaje instrukcja. turnigy_9x_pl.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 5 Października 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Dziękuję bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 5 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Podepnę się trochę do wątku- u mnie jak lotki są lotki na kablu Y i wszystko gra, da się latać. Niestety nie działa po rozdzieleniu serw lotek na kanał 1 oraz 6 jak proponuje instrukcja. Odbiorniki sprawne, ośmiokanałowe, dla pewności próbowałem na kilku. Co może być przyczyną? Nie ma też reakcji na kanale 5, ani też 7. Może ktoś wie i coś podpowie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 5 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Zbyszek a podczas tworzenia np. nowego modelu nie podpowiada Ci co na którym kanale będziesz miał przypisane. Nie wiem czy to dobry trop, ale możesz spróbować utworzyć nowy model i zobaczyć co będzie aparatura podpowiadała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 5 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 I to Bogusław może być właściwy trop- jutro to sprawdzę, bo faktycznie próbuję to na koncie nieistniejącego już modelu. A wiem, że kiedyś, dawno, udało mi się podłączyć klapy i działały, i chyba lotki też były wtedy rozdzielone. To by poprawiło trochę sytuację w lataniu moim nowym nabytkiem od Jurka Markitona- motoszybowcem 3,4 m z klapami. Z konieczności latam nim tylko z lotkami, a przy jego osiągach klapy to mus. Bo jak wiadomo z termiką są dwa problemy: jak ją znaleźć, a potem z nie uciec. Rozwiązaniem radykalnym będzie przejście na Radiomastera, który cierpliwie czeka, ale tu brak mi jeszcze odbiornika, czytaj kasy na niego... Wracając do poczciwej Turnigy- czy jest możliwość resetu, ale na danym modelu, a nie wszystkiego do stanu początkowego? Albo lepiej nie próbować, bo się dopiero narobi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Market Opublikowano 5 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Po załączonej instrukcji mniemam, że mowa o standardowym oprogramowaniu TG9X, a nie o przeflaszowanym. Jeżeli korzystacie z gotowych wbudowanych mikserów to faktycznie to jest coś spaprane w oprogramowaniu i niektóre takie miksery nie chcą działać lub efekty są inne od spodziewanych. Ja w takich sytuacjach sam robię miksy przy użyciu PROG.MIX i mikserów 1-7 - albo proste sumowanie wejść sterowane przełącznikiem 3 pozycyjnym (miksery 1-5), albo mapowanie wejścia na wyjście przez krzywe (miksery 6 i 7). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 6 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 Andrzej ma rację wszak oryginalny soft TG9X różni się od przeflaszowanego. Ja w swojej mam ER9X Natomiast kiedy kupiłem Turnigy przez pewien czas używałem oryginalnie wgranego oprogramowania. I to co wspomina Andrzej o użyciu PROG. MIX z tego korzystałem i wszystko działało. Na YT jest fajnie objaśnione przez Richarda Mrazka. Z jego porad również korzystałem z pozytywnym wynikiem Zamieszczam jeden z wielu filmików, może się komuś przyda ... TG9X co prawda leciwe radio, mimo to jest bardzo wdzięczne. Na filmiku trzeba zwrócić uwagę bowiem serwa zamontowane na przykładowym modeliku nie są w lustrzanym odbiciu. więc pewne nastawy trzeba robić odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi