luksaj Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 witam mam pytanie posiada ktos z was ten model http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8300&Product_Name=CMPro_Extra_300L_50cc_3D_ARF_(USA_Warehouse) jesli tak to chcialbym sie dowiedziec cos wiecej na jego temat jak sie zachowuje w locie ogolnie jak jest wykonany , bo np. podwozie wyglada troche slabo , a zastanawialem sie nad jego kupnem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 :szukaj: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 O cegłówkach masz napisane sporo, nadają się świetnie do budowy garaży. Ale ty zdaje się pytasz o Ekstre ,a wstawiasz link do materiałów budowlanych. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Witam Ten model jest w sklepie : http://wimarex.website.pl/product_info.php?cPath=21_36&products_id=304 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Wimarex ma wiekszy wybór niz Castorama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Znajomy miał ten model i nie był zadowolony, przy pierwszym locie, a własciwie przy lądowaniu, samolot przepadł a nie miał jakiejś strasznie małej predkości ani nie został przeciągniety. Podwozie wymaga modyfikacji, urwie po pierwszym lądowaniu jak nie w pierwszym to w drugim Ogólnie nie był zadowolony. Pozbył sie go. Z drugiej strony recenzja jest w Wimarex-ie dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodek Ulas Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Mam ten model.Latam na dl50.Waga 6,5 kg(więc nie cegła) Wystarczy model starannie złożyć (ustawić kąty),wyważyć,założyć odpowiednie śruby do podwozia(większe są otwory w podwoziu co powoduje luz i uszkodzenia podczas lądowania)i można latać.Mnie ten model nie sprawia żadnych kłopotów(do 3D się nie nadaje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkarll Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 (do 3D się nie nadaje) Jestem tego samego zdania , w dziale 3D nie przeczytasz zbyt wiele dobrych opini o tym modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Bo w dziale 3D ludzie wiedza co jest dobre a co nie :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodek Ulas Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Ten model bardziej nadaje się do działu'' Półmakiet" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artemis3 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Problem z extrami tej firmy jest taki, że skrzydła są zbyt wysunięte do przodu i praktycznie nierealnie jest go wywazyć na tylne SC. Gdyby przesunąc srzydła o 2-3 cm w tył byłoby spoko. A tak mamy model który jest cięzki, przepada i jest niestabilny... niestety bo za taką cene niejeden by się pokusił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Problem z extrami tej firmy jest taki, że skrzydła są zbyt wysunięte do przodu i praktycznie nierealnie jest go wywazyć na tylne SC. Gdyby przesunąc srzydła o 2-3 cm w tył byłoby spoko. A tak mamy model który jest cięzki, przepada i jest niestabilny... niestety bo za taką cene niejeden by się pokusił. Przesunięcie skrzydeł do tyłu pogorszyłoby jeszcze problem a nie polepszyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Projekty nie sa najgorsze chociaż troche brakuje do lepszych firm większy problem to materiał z których sa robione te modele sklejka bardzo ciężka PS każdy towar znajdzie nabywce a CM pro nie oszukuje pisze ze obciązenie 100g/dm w modelu 1.4m i tak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisj23 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 a ja miałem kiedyś ten model - trafił mi się okazyjnie jako szybka do transportu "zapchajdziura". Z zdz40 można było zrobić podstawę 3D - pod warunkiem że się za bardzo nie zwolniło, ale model nie przepadał szczególnie. Z zawisem można było popróbować - ale tu się kłaniały za małe lotki i model ciągle się kręcił. Za to bardzo poprawny w żylecie (duże stery) Z wyważeniem nie było problemu. Jakość wykonania... hmmm... Ten rodzaj laminatu nazwaliśmy "ryżowym" podwozie wytrzymywało lądowania jedynie idealne - bo węgiel z goleni miał wytrzymałość grafitowych wkładów do olówków - to chyba jedne co mogło nazwać to podwozię węglowym. Generalnie jest to zabawka którą można się pobawić z braku czegoś innego pod ręką, bynajmniej nie uczyć się na tym latać - kupić tylko wtedy kiedy naprawdę można dostać za pół darmo i liczyć się z tym że trzeba kadłub co chwila wzmacniać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Nie mozna za te pieniądze wybrzydzać 899zł za laminatowy model 2m mówi samo za siebie gdzie z C-ARF model tych samych wymiarów kosztuje 2 tys było by to dziwne żeby jakośc wykonania była na podobnym poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisj23 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 zgadzam się... ja go miałem w czasie kiedy kosztował chyba prawie 1300zł... wtedy właśnie kupiłem go za taką kwotę jak teraz kosztuje... Wtedy to był jedyny 2m z cmpro - teraz można chyba kupić drewnianego edga - pewnie będzie tak samo latał - ale na pewno łatwiej będzie z naprawą.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Własnie chciałem zobaczyc tego Edga i trafiłem na http://www.cmpairplane.com/aerobatic/Extra-330L%20100cc%20gasengine.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisj23 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Tak.... to wcześniej sprzedawane było pod marką Jamara.... trzeba mieć odwagę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artemis3 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Ja powiem szczerze, że napewno nie zainwestowałbym w żaden model powyżej dwóch metrów zorbiony z patyczków... chocby nawet miał świetne właściwości lotne ale jednak chciałbym móc sobie podnieśc model normlanie nie bojąc się, że złamie mi się w rękach, albo ze palec przejdzie mi przez folię... masakra :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 I że jak go zatrzesz przy lądowaniu to wydajesz masę kasy i mnóstwo czasu na naprawę zamiast przeprasować żelazkiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.