Grzesiek Posted July 17 Share Posted July 17 Witam poszukuję pliku skrzynki startowej,jak by ktoś takowy posiadał i chciał się podzielić to bym był wdzięczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FockeWulf Posted July 17 Share Posted July 17 Musi być koniecznie drewniana? Kup skrzynkę na narzędzia w obi wielkości, która Cię interesuje, wrzuć panel (jeśli masz modele na silniki żarowe) i resztę potrzebnych rzeczy. Lekkie i się sprawdza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted July 17 Author Share Posted July 17 Mam plastikową ale jest nie do konca wygodna.Brakuje miejsca np.na bańke z paliwem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FockeWulf Posted July 17 Share Posted July 17 Ja podłączałem oddzielnie, inaczej skrzynka byłby mega ciężka. Dodatkowo nie zawsze latam spalinami tak że paliwo nie zawsze potrzebne. Zastanów się nad zainstalowaniem mniejszego zbiornika na paliwo. Może 1 litr wystarczy. Po co nosić bańkę 5l... Ale jak wolisz.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ares Posted July 17 Share Posted July 17 9 godzin temu, Grzesiek napisał: Witam poszukuję pliku skrzynki startowej,jak by ktoś takowy posiadał i chciał się podzielić to bym był wdzięczny. Grzesiek , a może lepiej zaprojektować coś samemu pod swoje potrzeby? Wszystko zależy od ilości paliwa jakie zabierasz , jaki masz aku. , rozrusznik, ile i jakie nosisz narzędzia. Ja zrobiłem swoją ze sklejki 6mm ( mogłem kupić 4mm skrzynka byłaby lżejsza) i jest spoko. łączenia robiłem bez wpustów ( aby było szybciej i prościej) na klej + cienkie wkręty i wszystko pięknie się trzyma. Srzynkę ekspoatuję już około 10 lat: 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pacyfic_77 Posted July 26 Share Posted July 26 Grzesiu luknij tutaj https://grabcad.com/library/rc-airplane-stand-box-1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted July 26 Author Share Posted July 26 I o to chodzi Piotr ale nie mam konta tam no i to 3D model Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts