chowane podwozie Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Wybuchnie ta para czy będzie współpracować ?,a może ja wybuchnę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Jak dasz dedykowane kwarce to tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chowane podwozie Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Cześć, czyli co ? Nadajnik kanał 80 , odbiornik synteza i razem "załapie " , czy nadajnik też musi być synteza ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Nie, nadajnik kwarc a odbiornik powinien się dostroić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chowane podwozie Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Teraz rozum odebrał. Dziękuję. Jutro sprawdzam - odpiszę TU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chowane podwozie Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Radio (nadajnik) włączone + kanał 80 MPX oryginalny w odbiorniku świeci żółta dioda LED , powyżej jest ciemna "dziura " SET , a całość nie zdradza chęci do pracy... Obsługuję taki komplet pierwszy raz . Gdzie błąd ? Pozdrawiam zainteresowanych.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chowane podwozie Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Z czasem LED zaczął migać "na żółto" po naciśnięciu SET...no i miga....Co dalej, bo nie działa całość. Serwa ani drgną.., ale można zmieniać częstotliwość "migania". - - - - - albo .. .. .. .. .. .. albo ___________ . Już mnie miała zalać kr.. a teraz działa i serwa " chodzą ".Migaczek" miga tak :- - - - - . Fachowcy, proszę mi wyjaśnić te sprawki. Co włączać pierwsze i co pierwsze wyłączać.? Pozdrawiam Antoni??? Po przerwie 10 minutowej i włączeniu - cud - działa. Brakuje mi jakiejkolwiek instrukcji , proszę pomóżcie...Antoni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Znalazłem coś takiego może pomoże. https://manualzz.com/doc/26696611/operating-instructions-rx-9---rx-12-synth-ds-ipd-receivers Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chowane podwozie Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Witam Cię Andrzeju, mój wybawco. Dawno, dawno temu byłem młody i zaczynałem na RUM-2 i Pilot 2. To było proste pomimo braku proporcjonalności. Lata mijały i mam dwa MPX 35. Na odbiornik Synth zdecydowałem się , bo był tani ale bez papierów. Z tego co zobaczyłem od Ciebie , to napiszę pracę doktorską ?. Całość od wczoraj była wyłączona, ale teraz włączona i...działa. Muszę się " poduczyć " z nadesłanego tekstu obsługi, a widzę , że dużo tego . Jeżeli były koszty - pokryję. Chylę czoła i dziękuję jeszcze raz. Pozdrawiam Antoni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2023 A dlaczego ma nie działać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chowane podwozie Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Sam się nie chciał dostroić, trzeba było zadziałać według schematu, używając "guziczka" powyżej DIODY LED, uff, studiuję teraz instrukcję obsługi, Pozdrawiam P.S. Ten maluch dużo potrafi, muszę go " wykuć na blachę " aby użyć...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Odbiornik sam się nigdy nie dostroi do kanału nadajnika jeśli nie dostanie takiego polecenia. Do zmiany i ustawień służy ten mały switch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chowane podwozie Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2023 ciekawe, że nie ma go w spisie instrukcji. Są tam N-ry 55890 (pasmo A 35 MHz), 55 900 (Pasmo B 35 MHz), 55 891 (40 MHz), 55 892 (72 MHz), 55 898 (36 MHz), a mój ma Nr 55 905 Pasmo A 35 MHz Teraz już wiem i dziękuję za pomoc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Antoni, mam kilka odbiorników MPX. 3 sztuki Micro - IPD (7 kanałowe), 1 sztuka Mini DS-IPD (9 kanałowy) oraz jeden RX-9-SYNTH DS IPD (9kanałów). Mam również kilka oryginalnych kompletów kwarców MPX. Mogę Ci to podarować po kosztach wysyłki paczkomatem. Jeśli jesteś zainteresowany proszę o kontakt na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chowane podwozie Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2023 Kupiłem na e-Bay`u MPX DS 9 35 MHz zwykły na kwarce, TANIO . Okazało się , że trup, chociaż wyglądał jak nowy. Ma uszkodzony ukł.scalony i szukamy już drugi miesiąc - bez skutku. W serwisie też nie mają. Ale co tanie to drogie. Szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Każdy odbiornik będzie działał z nadajnikiem 35MHz tam nie ma żadnego kodowania ramek itp. Były kodowania np. PCM Futaby ale to nie w tym przypadku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 21 minut temu, Marek_Spy napisał: Każdy odbiornik będzie działał z nadajnikiem 35MHz tam nie ma żadnego kodowania ramek itp. Były kodowania np. PCM Futaby ale to nie w tym przypadku nie każdy ? Są 2 systemy kodowania PPM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chowane podwozie Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Modelarz, nasz kolega "Bodzioch " podesłał mi instrukcję i już wszystko jest O.K. Koduje się nie samo, ale trzeba użyć guzika i zresetować poprzednie wartości, potem z górki : wpierw nadajnik , potem odbiornik , guziczek , pomiga i gotowe. Za pomocą przycisku programujemy Fail-save , itd . Pozdrawiam Was wszystkich, Antoni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 6 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2023 6 godzin temu, witold_pi napisał: nie każdy ? Są 2 systemy kodowania PPM Konkretnie jakie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chowane podwozie Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 ...no jakie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi