Skocz do zawartości

Jakie male serwo 180st

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem,

już w drugim sklepie kupuję serwo rzekomo 180 stopni, podłączam do testera albo do odbiornika i patrzę, wychyla się jak zwykle 90st.

Potrzebuję małego 9g serwa, które będzie miało wychył 180stopni.

Nie wiem o co chodzi.

Opublikowano

Zazwyczaj one maja 180st przy wysterowaniu zupelnie inna długością sygnału niż to co oferuje tester serw.

Sprawdz czy maja mechaniczne ograniczenie tak jak zwykłe serwo. Jezeli nie to musisz ogarnac inna szerokość impulsu - np przez arduino.

Opublikowano

I o to tu chyba chodzi, bo sprzedawca mówi, że podłącza do arduino i mu działa.

Potrzebuję wpiąć do do odbiornika a dokładnie do sekwensera.

Opublikowano

Musiałbym sprawdzić, bo mam takie dwa do kamery w modelu ale ja tam od razu walę PWM 500-2500 więc nawet nie wiem jaki zakres mają w normalnej wersji. Do wieczora mogę coś wiedzieć, tylko z pracy wrócę.

A z aparatury nie wysterujesz większego sygnału? 

Opublikowano

Trochę spóźnione, ale dopiero miałem okazję. 
Servo 300stopni na zakresie 1000-2000 wychyla się niecałe 180 stopni. Jakieś 170 może (na oko).

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Doszły serwa JX 9180mg i to jest to o co mi chodziło, prosto  z pudełka, na normalnym zakresie PWM mają wychył 180st

A dzisiaj doszły extendery dla serw, które rozciągają sygnał aby pasował dla serw 180st sterowanych sygnałem 500-2500
Tak to działa, przed i po

Zostawiam dla potomności takie info

• Lubię to 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.