Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, mecenas napisał:

Ładna robota?, a patent na mocowaniu dziobu do kadłuba - super. Też o takim myślałem w Wilku.

Dziękuję. Gdybyś robił takie mocowanie to otwory przelotowe na główkę śruby rób z większą tolerancją bo ciężko trafić czterema na raz szczególnie przy demontażu. Ja mam śrubę 12mm a otwór 13,5mm. To jest trochę mało nie wiem czy nie będę musiał rozpiłować troszkę. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panter w drugiej wersji miał takie zaokrąglenie. Może trochę przesadziłem i mogę to jeszcze lekko skorygować. Gdybym zrobił bezszczelinowy zawias to podcięcie z automatu było by mniejsze. 

Tak jest na zdjęciach oryginału. 

f9f-2_panther_123652_23_of_53.jpg

Opublikowano
6 godzin temu, Grifon napisał:

A co z tym projektem?

Kadłub wystawiłem przed dom przy okazji wywozu gabarytów ale nie doczekał śmieciarki bo ktoś go zawinął ledwo po tym jak go wyniosłem.

Tak czy inaczej projekt został porzucony. 

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moze to dziwny pomysl, ale zamiast od razu tloczyc moze wystarczyl by jakis otoczak od spodu zeby podpasowal symetrycznie pod zagięcie po drugiej stronie szyby i zelazko przez warstwe materialu zeby bardzo nie grzalo od razu i moze sie podprostuje. Chyba ze skurcz da o sobie znac ale moze sie uda, ja bym probowal na poczatek jakiegos szybkiego fix-a :)

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.