Skocz do zawartości

Malowanie środka kadłuba

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno temu na wycieczce do Bielska Białej gdzie robili szybowce gość malował wnetrza kabin w ten sposób że na kolor bazowy ,szary jasny, nanosił czarne plamki pistoletem do malowania ale tak ustawionym żeby nie rozpylał tylko jakby pluł farbą czarną robiąc kropki. Nie wiem może są i inne sposoby mnie nie znane .

.

• Lubię to 1

2 godziny temu, kulfon250 napisał:

Witam, 

Pytanie pewnie dla znawców głupie , ale..

Czym zrobić taki efekt jak widać na zdjęciu (biały lakier-niebieskie plamy). Czy to się maluje, żywicuje, czy jak :)

Spray EFEKT KAMIENIA GRANITU 400 ml JASNY GRANIT

allegro.pl/oferta/spray-efekt-kamienia-granitu-400-ml-jasny-granit-13651926003?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_przemysl_pla_pmax&ev_campaign_id=17961365656&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIurbhp6OUgwMVlgcGAB3mEQh3EAQYBiABEgIT8fD_BwE

• Lubię to 2

• 10 miesięcy temu...

odświeżę temat: 
Czym wyprowadzić powierzchnie pod malowanie aby nie było widać słojów drewna - robię kokpit głownie z balsy i sklejki a w samolocie był laminatowy pomalowany na szary błysk , jak najlepiej temat ogarnąć. Najwygodniej byłoby mi malować pędzelkiem bądź gąbeczka wiec spray czy aerografy nie wchodzą w gre. 

Pierwsze co mi przychodzi na myśl to szpachla natryskowa od Motip'a. Na upartego daje się nanosić pędzlem, jednak nie daje wtedy jednorodnie równej bazy.
Ewentualnie próbowałbym użyć lakieru bezbarwnego do drewna, a dokładniej nanieść grubszą warstwę by zalać strukturę drewna.

4 godziny temu, RMa napisał:

Pierwsze co mi przychodzi na myśl to szpachla natryskowa od Motip'a

Tak też o tym pomyślałem. Mam jakąś inną niż motip i spr jak się to obrabia. 

43 minuty temu, FockeWulf napisał:

Papier japoński na cellonie lub kaponie. Prosta aplikacja, lekka technologia.

Wydaje się że to byłaby najlepsza opcja, sprawdzę napewno ! Dzięki 

Połącz japonkę ze szpachlą i będzie nie tylko najlżej ale także najszybciej. Słoje balsy są wredne i chętnie wychodzą. Jeśli powierzchnia ma być gładka to przy japonce narobisz się mniej niż przy szpachli, szczególnie jak masz dużo prostych powierzchni.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.