Andrzej68IX Opublikowano 17 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 W modelu który zakupiłem jest zamontowany właśnie taki regulator https://modelemax.pl/pl/regulatory-jeti-model/29103-jeti-spin-66-pro-jsp-66 i silnik działa tylko przy dodatkowo podłączonym napięciu 4,8V z dodatkowego małego accu. Nie chcę wozić dodatkowego ołowiu w postaci tego accu chcę zasilać odbiornik z accu napędowego i tu moje pytanie. Nigdzie nie widzę wypiętego żadnego kabelka z wtyczki. Czy w tym typie regulatora te sprawy załatwia się tylko programowalnym firmowym Boxem czy są jakieś myki aby to obejść. Jeżeli tylko Jeti Box to pytanie prośba o pożyczenie aby to wyłączyć lub oczywiście tanio kupię? Dziękuję i Życzę Wesołych Świąt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 17 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Według opisu na stronie pisze że regulator jest bez BECa więc trzeba zastosować pakiet albo zewnętrzny BEC 5V i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej68IX Opublikowano 17 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Andrzeju podaj jaki zewnętrzny BEC zastosować (dobrej jakości). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 17 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 Może u Radka https://modelarski.com/kategoria-produktu/czesci-do-modeli-2/elektronika-do-modeli/uklady-bec-regulatory-napiecia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej68IX Opublikowano 17 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2023 OK Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Walenciak Opublikowano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Mam ten regulator i ma Bec 5,5V. To nie jest wersja OPTO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariuszj Opublikowano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Jeśli to jest ten regulator z linku to ma wbudowany BEC - na obudowie jasno o tym jest napisane. Sprawa generalnie jest prosta. Trzeba sprawdzić czy jest napięcie i tyle. Skoro nie ma to po prostu jest wadliwy albo (w co wątpię) ma możliwość wyłączenia wbudowanego BEC-a. W takiej sytuacji w instrukcji powinno być to opisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej68IX Opublikowano 18 Grudnia 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 Panowie! Przepraszam, Przepraszam coś popierdolił...... chyba pomroczność jasna Zdobiłem teraz zdjęcie tego mojego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 18 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2023 opto jest bez beca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi