Slawomir Opublikowano 23 Lutego Autor Opublikowano 23 Lutego Handrelingi trzeba było zaokrąglić ! To ma tak wygladać. Pozdrawiam Sławomir
robas69 Opublikowano 23 Lutego Opublikowano 23 Lutego Sławek, jeszcze mogę to zrobić. Frez w proxona i jedziemy.
robas69 Opublikowano 21 Września Opublikowano 21 Września U mnie marne postępy. Zmobilizowałem się do poszpachlowania bulba. Płetwą została wklejona na żywicę 285. Potem bulb przewiercony w trzech miejscach i zakołkowany trzema śrubami fi 6 mm przyciętymi do wymiaru mniejszego niż szerokość bulba w widoku z gory/dołu. Wklejone na żywicę.
Slawomir Opublikowano 21 Września Autor Opublikowano 21 Września U mnie tragedia od wiosny nie wysychał lakier. Byłem pewny że po modelu. Ale już jest suchy. Na razie wykonałem żagle dla kolegi z ripstopu do modelu żaglówki footy. Cięcie laserem. Wychodzi rewelacyjnie takie cięcie robi zatopione brzegi. Jedyna wada to osmala małe elementy. Wszystko klejone taśmami do banerów. Jest to moje pierwsze klejenie żagli. Wydrukowałem na A3 wzorce żagli do Emmy. Przymierze papierowe jak będą pasować to wytnę sobie komplet. Ciecie jest trochę upierdliwe. Trzeba ciąć przez tekturę 1mm która przytrzymuje materiał bo inaczej dysza powietrza zwija materiał! Pozdrawiam Sławomir
robas69 Opublikowano 24 Września Opublikowano 24 Września Ja jeszcze wypełniłem żywicą niedolane miejsca w pachwinie. Jutro jeszcze przetrę pilnikiem i można malować.
robas69 Opublikowano Sobota o 13:48 Opublikowano Sobota o 13:48 Bulb był szpachlowany szpachlówką poliestrową. Czy pokryć go teraz w całości wraz z płetwą szpachlówką epoksydową w sprayu?
robas69 Opublikowano Niedziela o 19:24 Opublikowano Niedziela o 19:24 Dziś próbowałem pokryć kadłub tkaniną 49 g. Niestety albo sklejka strasznie piła żywicę, albo trzeba użyć grubszej tkaniny do pokrycia. Nie dało się ponaciągać fałd tkaniny, przy odrywaniu czy próbie naciągnięcia tkanina rozchodzi się na poszczególne nitki. Nie wiem czy zrobić próbę tkaniną 80 g czy dać sobie spokój i pomalować.
mjs Opublikowano wczoraj o 16:29 Opublikowano wczoraj o 16:29 Robert, czy pomalowałeś żywicą kadłub przed położeniem tkaniny? Bo zasada jest taka: żywica - tkanina - żywica.
robas69 Opublikowano wczoraj o 17:18 Opublikowano wczoraj o 17:18 Dokładnie wg filmu ze strony 2 tego wątku. Sklejka była surowa. Może żywica zaczęła za szybko żelować na kadłubie i tkanina sie zaczęła przyklejać?
Rekomendowane odpowiedzi