Swift Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca https://cyfrowa.rp.pl/technologie/art39972561-zaskakujace-odkrycie-naukowcow-zuzyte-akumulatory-i-baterie-beda-jak-nowe?_gl=1*1gor2wb*_ga*MTQxMzAyMDAzOC4xNzEwMTg2MTc3*_ga_Q5M7845HMR*MTcxMDE4NjE3Ni4xLjEuMTcxMDE4NjE5MS40Ny4wLjA. Metoda, ma według autorów przywracać 80 % sprawności akumulatora. O LiPol nie wspominają, tylko o LiIon, ale może też będzie skuteczna.
robertus Opublikowano 11 Marca Opublikowano 11 Marca Tylko żeby nikt nie brał tego dosłownie i nakłuwał pakiety
Marek_Spy Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Nakłuć i wlać preparat regenerujący ciekawe Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka
Mikołaj 1977 Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Ten temat , powinien być jak najszybciej usunięty z tego wątku dla bezpieczeństwa nas samych i młodych użytkowników tego forum . Wszelkie naprawy jakie wykonują Ci naukowcy , są robione w laboratoriach przy pomocy robotów . Nikt rękami tam nic nie wstrzykuje do ogniw , wykonują to roboty . Więc powinien być usunięty , z powodu młodszych forumowiczów gdyby im przyszło do głowy nakłuwanie li-on w celu zachowania bezpieczeństwa i BHP . Temat działa jak bomba z opóźnionym zapłonem . Przeciętne ogniwo to koszt ok, 30zł więc nie warto ryzykować uszczerbku na zdrowiu / życia ,tego typu wskazówek .
Shock Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Mikołaj nie demonizujmy ? To przykład czystej ciekawostki i nieuchronnego postępu w dziedzinie szeroko pojętej elektromobilności . Każdy zdrowo myślący raczej nie będzie próbował odratowywać swojego lipola igłą i strzykawką ? Choć na pewno każdy próbował przebijać zużyty pakiet gwoździem czy śrubokrętem oczekując rzekomych fajerwerków co z reguły kończy się rozczarowaniem w postaci dymu i syczenia ?
Marek_Spy Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Syczą owszem i śmierdzą ale fajerwerków nie bylo. Kiedyś mi się jedno uszkodziło, celowo nie przebijałem. Ale wy jesteście zindoktrynowani tą elektromobilnością, czy ktokolwiek z was policzył ile energii potrzeba żeby uruchomić tyle aut co obecnie jeździ podejrzewam że nikt.Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka
robertus Opublikowano 12 Marca Opublikowano 12 Marca Efekt wow przy przebijanu pakietu jest zależny od stopnia naładowania. Nie to żebym coś proponował
Rekomendowane odpowiedzi