Ares Opublikowano 12 Kwietnia Opublikowano 12 Kwietnia W dniu 7.04.2024 o 11:47, endriuRC napisał: Model szczęśliwie oblatany chodzi za ręką... rewelacja ❤️ A jak masz podłączone regle? Y kablem pod jeden kanał cz każdy z osobna i potem zmiksowane razem? Model piekny , gratuluję.
endriuRC Opublikowano 13 Kwietnia Autor Opublikowano 13 Kwietnia 7 godzin temu, Ares napisał: A jak masz podłączone regle? Y kablem pod jeden kanał cz każdy z osobna i potem zmiksowane razem? Model piekny , gratuluję. Silniki mam na kablu Y 1
Ares Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia Model lata prosto bez problemu?Tzn.sprawdzałeś obroty każdego motoru przed lotem czy poszedleś na żywioł i jest po prostu dobrze bez sprawdzania?? Pytam bo buduję model dwusilnikowy i mam obawy co do symetrii ciągu obu silników.
endriuRC Opublikowano 13 Kwietnia Autor Opublikowano 13 Kwietnia 4 godziny temu, Ares napisał: Model lata prosto bez problemu?Tzn.sprawdzałeś obroty każdego motoru przed lotem czy poszedleś na żywioł i jest po prostu dobrze bez sprawdzania?? Pytam bo buduję model dwusilnikowy i mam obawy co do symetrii ciągu obu silników. Kabel Y smigla przeciwbiezne ciągną tak samo model lata idealnie nie ucieka w żadną że stron. Model bardzo dobrze reaguje na ster kierunku. Poszedłem na żywioł sruuuu
Ares Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia 14 minut temu, endriuRC napisał: Kabel Y smigla przeciwbiezne ciągną tak samo model lata idealnie nie ucieka w żadną że stron. Model bardzo dobrze reaguje na ster kierunku. Poszedłem na żywioł sruuuu No i super.U mnie śmigła będą się kręcić w tą samą stronę tak jest na planach w związku z tym jest zrobiony wykłon. Skoro u Ciebie model lata prosto to może i u mnie nie będzie tak źle? Mam nadzieje że bedzie ok a gdyby trzeba było zrobić śmigła przeciwbieżnie to też nie jest duzy problem. Model buduję od podstaw i chyba też zrobię gaz na Y kablu.
endriuRC Opublikowano 13 Kwietnia Autor Opublikowano 13 Kwietnia 4 minuty temu, Ares napisał: No i super.U mnie śmigła będą się kręcić w tą samą stronę tak jest na planach w związku z tym jest zrobiony wykłon. Skoro u Ciebie model lata prosto to może i u mnie nie będzie tak źle? Mam nadzieje że bedzie ok a gdyby trzeba było zrobić śmigła przeciwbieżnie to też nie jest duzy problem. Model buduję od podstaw i chyba też zrobię gaz na Y kablu. No jak smigla się będą kręcić w tym samym kierunku to musi być wykłon
Ares Opublikowano 13 Kwietnia Opublikowano 13 Kwietnia 1 godzinę temu, endriuRC napisał: No jak smigla się będą kręcić w tym samym kierunku to musi być wykłon Nie mam doświadczenia z wielosilnikami ale kilka osób na forum pisało że na Y kanlu latają i model idzie prosto. Oczywistą sprawą jest zastosowanie takich samych silników i regulatorów. No zobaczymy nasazie mam płaty zrobione a oblot planije na wiosne za rok.
endriuRC Opublikowano 29 Kwietnia Autor Opublikowano 29 Kwietnia Wczoraj Partenavia miała debiut na dużej imprezie. Wykonałem dwa loty na zawodach Air Combat w Zawierciu. 2
endriuRC Opublikowano 28 Lipca Autor Opublikowano 28 Lipca Latałem w dniu wczorajszym kilka lotów zaliczyłem. Ostatni lot jak się okazało od momentu startu był całkiem normalny odwróciłem model kołami w górę i rozpocząłem lot na plecach wzdłuż pasa i nagle nie ruszając drążkami model wbił się w ziemię jak by coś go zakłuciło ewentualnie coś z serwerem wysokości w momencie tragedii drążek miałem delikatnie od siebie czyli model powinien lecieć w górę... nie mam filmu tego lotu nie nagrywałem. Takie życie, takie przygody również są wpisane w te hobby nigdy nie ma kolorowo. Spróbuję odbudować kadłub skrzydła są całe.
Rekomendowane odpowiedzi