Ares Opublikowano 12 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia W dniu 7.04.2024 o 11:47, endriuRC napisał: Model szczęśliwie oblatany chodzi za ręką... rewelacja ❤️ A jak masz podłączone regle? Y kablem pod jeden kanał cz każdy z osobna i potem zmiksowane razem? Model piekny , gratuluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 13 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 7 godzin temu, Ares napisał: A jak masz podłączone regle? Y kablem pod jeden kanał cz każdy z osobna i potem zmiksowane razem? Model piekny , gratuluję. Silniki mam na kablu Y 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 13 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia Model lata prosto bez problemu?Tzn.sprawdzałeś obroty każdego motoru przed lotem czy poszedleś na żywioł i jest po prostu dobrze bez sprawdzania?? Pytam bo buduję model dwusilnikowy i mam obawy co do symetrii ciągu obu silników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 13 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 4 godziny temu, Ares napisał: Model lata prosto bez problemu?Tzn.sprawdzałeś obroty każdego motoru przed lotem czy poszedleś na żywioł i jest po prostu dobrze bez sprawdzania?? Pytam bo buduję model dwusilnikowy i mam obawy co do symetrii ciągu obu silników. Kabel Y smigla przeciwbiezne ciągną tak samo model lata idealnie nie ucieka w żadną że stron. Model bardzo dobrze reaguje na ster kierunku. Poszedłem na żywioł sruuuu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 13 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 14 minut temu, endriuRC napisał: Kabel Y smigla przeciwbiezne ciągną tak samo model lata idealnie nie ucieka w żadną że stron. Model bardzo dobrze reaguje na ster kierunku. Poszedłem na żywioł sruuuu No i super.U mnie śmigła będą się kręcić w tą samą stronę tak jest na planach w związku z tym jest zrobiony wykłon. Skoro u Ciebie model lata prosto to może i u mnie nie będzie tak źle? Mam nadzieje że bedzie ok a gdyby trzeba było zrobić śmigła przeciwbieżnie to też nie jest duzy problem. Model buduję od podstaw i chyba też zrobię gaz na Y kablu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 13 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 4 minuty temu, Ares napisał: No i super.U mnie śmigła będą się kręcić w tą samą stronę tak jest na planach w związku z tym jest zrobiony wykłon. Skoro u Ciebie model lata prosto to może i u mnie nie będzie tak źle? Mam nadzieje że bedzie ok a gdyby trzeba było zrobić śmigła przeciwbieżnie to też nie jest duzy problem. Model buduję od podstaw i chyba też zrobię gaz na Y kablu. No jak smigla się będą kręcić w tym samym kierunku to musi być wykłon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ares Opublikowano 13 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 1 godzinę temu, endriuRC napisał: No jak smigla się będą kręcić w tym samym kierunku to musi być wykłon Nie mam doświadczenia z wielosilnikami ale kilka osób na forum pisało że na Y kanlu latają i model idzie prosto. Oczywistą sprawą jest zastosowanie takich samych silników i regulatorów. No zobaczymy nasazie mam płaty zrobione a oblot planije na wiosne za rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 29 Kwietnia Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia Wczoraj Partenavia miała debiut na dużej imprezie. Wykonałem dwa loty na zawodach Air Combat w Zawierciu. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 8 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca Piankoloty Turlej 2024 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 28 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca Latałem w dniu wczorajszym kilka lotów zaliczyłem. Ostatni lot jak się okazało od momentu startu był całkiem normalny odwróciłem model kołami w górę i rozpocząłem lot na plecach wzdłuż pasa i nagle nie ruszając drążkami model wbił się w ziemię jak by coś go zakłuciło ewentualnie coś z serwerem wysokości w momencie tragedii drążek miałem delikatnie od siebie czyli model powinien lecieć w górę... nie mam filmu tego lotu nie nagrywałem. Takie życie, takie przygody również są wpisane w te hobby nigdy nie ma kolorowo. Spróbuję odbudować kadłub skrzydła są całe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi