Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Patryk Sokol wiesz może w jakiej odległości np od końca płata centralnego ma znaleźć się statecznik poziomy? Na planach veli takiej informacji nie widzę. Można robić „jak wyjdzie” ale nie wiem czy to poprawne podejście

Opublikowano
17 minut temu, magilla napisał:

[mention=840]Patryk[/mention] Sokol wiesz może w jakiej odległości np od końca płata centralnego ma znaleźć się statecznik poziomy? Na planach veli takiej informacji nie widzę. Można robić „jak wyjdzie” ale nie wiem czy to poprawne podejście emoji854.png

Jak najbliżej pionowego jak można :) 

Pionowy zaś ma ustalony dystans

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Kolejna Vela ulotniona. Dziekuje pieknie Patrykowi za cenne wskazówki przy składaniu i samej konfiguracji miksów :) 
Jeszcze sporo przede mną testów ale i nauki bo to pierwszy model gdzie na drążku gazu nie ma gazu :D 

Model pieknie szybuje a że w dniu wczorajszego oblotu była piekna pogoda to nie było problemem złapać bąbla i wzbić się wyżej.

Moja Vela waży 1370g a w jej skład wchodzi ART1700, ESC Hobbywing 40A V2, bec 8A, 4x  ES3352, 2x DS031MG i 1000mah lipo. 

IMG_0318.jpg

• Lubię to 4
Opublikowano
2 godziny temu, magilla napisał:

Jeszcze sporo przede mną testów ale i nauki bo to pierwszy model gdzie na drążku gazu nie ma gazu :D

Nie martw się bardzo szybko się przyzwyczaisz i jeśli nie latasz szybowcem jak samolotem na silniku to nie ma problemu aby taka konfiguracja była zastosowana.Jednak silnik dałbym na jakiś suwak albo potencjometr a nie na pstryczek.Czasem regulacja gazu się przydaje.

A model ladny taki prawdziwy termik do chwytania bąbli nisko nad ziemią.

• Dzięki 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.