Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Daniel1978 Opublikowano 23 Czerwca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Puchacz (Bubo bubo) – gatunek dużego, osiadłego ptaka z rodziny puszczykowatych (Strigidae), zamieszkującego niemalże całą Eurazję (z wyjątkiem tundry, południowych rejonów Azji, Wysp Brytyjskich i północy Francji). Aaaa to nie ten "Puchacz".... Powoli powstaje "półmakieta" szybowca Puchacz model powstaje na bazie kitu opracowanego na forum ADW. Model będzie motoszybowcem... Rozpiętość 2 metry. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadi Opublikowano 23 Czerwca Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca Puchacz to prawdziwy klasyk, a mało jest modeli tego szybowca. Czekam aż ktoś zbuduje ten szybowiec na forum w większej skali. Będę śledził relację i kibicował😁 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Daniel1978 Opublikowano 30 Czerwca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca To fakt modeli tego szybowca jest niewiele. Dlatego postanowiłem go zbudować..... Prac ciąg dalszy. Poszycie i przymiarka podwozia. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca A rozważełeś zmianę profilu aerodynamicznego? Nawet bez grzebania w żebrach przy kadłubie to można dużo zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 30 Czerwca Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca Raczej nie planowałem żadnych modyfikacji. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 30 Czerwca Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 3 godziny temu, Daniel1978 napisał: Raczej nie planowałem żadnych modyfikacji. A moze warto sie zastanowic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 1 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Tak koledzy namawianie do modyfikacji....Ok jak by to miało wyglądać od strony praktycznej czyli co trzeba zmienić🤔 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Obecnie masz przy kadlubie MH32 czy SD-7037? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Wychodzi na to, ze SD-7037: http://forum.aerodesignworks.eu/viewtopic.php?f=57&t=1319&hilit=Puchacz&start=10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 1 Lipca Udostępnij Opublikowano 1 Lipca Godzinę temu, Andrzej Klos napisał: Wychodzi na to, ze SD-7037 Czyli profil na wysokie współczynniki siły nośnej, przeznaczony do ciężkich szybowców o dużej rozpiętości, zastosowany w modelu który jest mały, lekki i lata na tak niskich Re, że nie jest w stanie nawet osiągnąć wysokich współczynników siły nośnej... Później ogarnę jak tu wstawić jakieś AG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 4 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca Powoli powstaje ster poziomy..... 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 5 Lipca Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 20 godzin temu, Daniel1978 napisał: Powoli powstaje ster poziomy..... Raczej statecznik poziomy ze sterem wysokości... 😎 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluuu Opublikowano 5 Lipca Udostępnij Opublikowano 5 Lipca Z sentymentu bym takiego puchacza zrobił. Widziałem jeszcze jeden KIT w OL-PEN ale nie mam pojęcia jak jest zrobiony. @Patryk Sokol nie żebym chciał podpuszczać ale może jakimś niewielkim nakładem dało by się coś zrobić w tym kierunku ? Potem może "galeria" klasyków - Pirat, Junior ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 5 Lipca Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 3 minuty temu, bluuu napisał: nie żebym chciał podpuszczać ale może jakimś niewielkim nakładem dało by się coś zrobić Dać to się da zrobić, ale musi być moim zdaniem zbyt a z tym u nas słabiutko, gdyby zagranicą nie kupowała to z naszych zakupów chyba by się firma zbytnio nie utrzymała tak sądzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 5 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2 godziny temu, micro napisał: Raczej statecznik poziomy ze sterem wysokości... 😎 Oj tam... to jest ten "dyngs" żeby latać góra dół 🤪 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluuu Opublikowano 5 Lipca Udostępnij Opublikowano 5 Lipca Dać to się da zrobić, ale musi być moim zdaniem zbyt a z tym u nas słabiutko, gdyby zagranicą nie kupowała to z naszych zakupów chyba by się firma zbytnio nie utrzymała tak sądzę.Niewiele jest modeli na które nagle jest masa chętnych. Tym bardziej na konstrukcyjne. No ale taki urok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 5 Lipca Udostępnij Opublikowano 5 Lipca Jakby się znalazł chętny do produkowania, to ja zawsze jestem chętny do projektowania Niemniej, sam produkować nie będę. Ale parę polskich szybowców projektowałem. Jest Zefir 2, PW-5 Smyk, GP-14, GP-15. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 6 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 12 godzin temu, bluuu napisał: Widziałem jeszcze jeden KIT w OL-PEN ale nie mam pojęcia jak jest zrobiony. To jest właśnie ten KIT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ali1983 Opublikowano 6 Lipca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 6 Lipca Projekt kolegi Tomka Mgr, temat na forum ADW. Mam ten kit, ale jeszcze nie złożony (zdjęcie dawno temu, kadłub jest już cały pokryty i oszlifowany) 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1978 Opublikowano 6 Lipca Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca Marcin działaj dalej z Puchaczem.... Może w przyszłym roku polatamy .... Elbląg nie jest tak daleko od mojej "wioski" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi