Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. emkd Opublikowano 29 Lipca Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 29 Lipca Powstaje bardzo długo - jest szansa, że w końcu poleci. Obecnie jeszcze walczę z połączeniami elektrycznymi w celu maksymalnego ułatwienia montażu pakietów przez startem. Kilka zdjęć z budowy oraz "studiów" projektowych 15 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. emkd Opublikowano 30 Lipca Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 30 Lipca działa - jeszcze ostatnie poprawki : mam jeszcze podwozie naumiałem się a to trochę historii : aeroklub warszawski i pierwsze jazdy 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emkd Opublikowano 2 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia W związku z poradami : dokładam wentylację silnika i esc. Przy okazji ponieważ rozmontowałem model zważyłem : kadłub u z usterzeniem i serwami 1849, płat z serwami oświetleniem i podwoziem kpl 2861, drobny osprzęt 349, silnik 948, pakiet 1090, pakiet do odbiornika 500 (!). łącznie 7150 z małm pakietem odbiornika (słabo) lub 7590 z dużym i bec-em ... oczywiście + śmigło i kołpak - ale to już nie ma znaczenia ... będzie mniej, bo perforuję firewall Potrzeba mi dużo mocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emkd Opublikowano 2 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia robimy wentylację - przy okazji przyszedł pomysł na klapę chłodnicy oleju ... będzie się otwierała z podwoziem działa chciałbym wolniej - ale się chyba nie da ... będzie razem z podwoziem się otwierało 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emkd Opublikowano 9 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia rozwiązało się - zwolnił się 7 kanał prop - tam wrzucę klapę chłodnicy oleju i będzie płynnie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emkd Opublikowano 14 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia powolutku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emkd Opublikowano 28 Sierpnia Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia Uporałem się z nieszczelnościami pneumatyki :D na otwartym/zamkniętym (50/50) podwoziu trzymało dobę 4 bary, wyregulowany przepływ coby naturalnie wyglądało . Zamontowane pakiety silnika i osprzętu - nieśmiertelne rzepy :D. Odbiornik zamocowany, antena gotowa, jeszcze tylko zamocowanie esc i gotów do lotu - pewnie w drugim tygodniu września spróbujemy. .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. emkd Opublikowano 22 Września Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 22 Września W zasadzie gotowy do lotu ... po oblocie zretuszuję oznaczenia sorry za bajzel - ale w garażu jak na okręcie : najwięcej miejsca jest za burtą .... 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. emkd Opublikowano 27 Września Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 27 Września Jeszcze modyfikacja pneumatyki : w trakcie prób szczelności - na szczęście poza modelem, w sposób spektakularny zniknąłem litrową butelkę PET po napojach gazowanych. Na tyle spektakularnie, że postanowiłem zmienić zbiornik na jakiś solidniejszy - myślałem o litrowym spraju z powietrzem ale przypadkowo znajomy podarował mi aluminiową butlę litrową po jakimś rozpuszczalniku. Strach myśleć, jakby to się miało wydarzyć w powietrzu ... Jednak 4 bary to nie gilgotki u przejażdżka : 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Opublikowano 28 Września Udostępnij Opublikowano 28 Września Brawooo! super model tylko jak tam z pierwszym lotem , życze tyle ladowan co startow. Pozdrawiam modelarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emkd Opublikowano 28 Września Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września Dzięki - też pozdrawiam. Oblot wkrótce - być może w najbliższym tygodniu. Jak będzie udany, przedstawię dowody w postaci filmu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emkd Opublikowano 1 Października Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października niestety oblot się opóźni o ok 2 tyg ... oto przyczyna : 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emkd Opublikowano 23 Października Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października Są szanse, o ile pogoda się nie skiepści, że w sobotę wzbije się w przestworza a przy okazji, takie plany były bazą : http://www.theplanpage.com/esp/hurri.htm w oryginale 27" z "silnikiem" gumowym, powiększyłem do skali 1:6 pierwotnie miała być benzyna ale wyszedł elektryk. i dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emkd Opublikowano 28 Października Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października niestety słabe wiadomości : model się ulotnił Oczywiście, zostało udowodnione iż lata - sorry, nie ma zdjęć, wystartował, nawet był posłuszny ale niestety zawiódł fabryczny zimny lut na regulatorze - stracił zasilanie i krzaki ... będzie zajęcie w zimie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emkd Opublikowano 31 Października Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października zaczynamy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emkd Opublikowano 1 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emkd Opublikowano 8 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada postępy : 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 8 Listopada Udostępnij Opublikowano 8 Listopada Jaki to program? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emkd Opublikowano 8 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada zw3d - ten sam producent co zwcad . analogiczny do solida ale potrzebuje mniej komputera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi