Skocz do zawartości

Webra 91, gaźnik

pawlik

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno temu jak jeszcze młody byłem i pełen zapału, to WEBRA 91 była "naber łan" w FSR V 15.

Różne cuda się robiło z tymi silnikami. Min powiększanie otworu gardzieli gaźnika.

Standard to 10 mm. Ale z tego co pamiętam jak się rozwierciło na 11, to silnik też dobrze pracował.

Kiedyś rozwierciłem na 12mm, też działało ale w pewnym momencie gaźnik mi odleciał, bo pękł u nasady. Gniazdo w karterze ma 15mm i mięska było za mało, gaźnik swoje waży. I było po biegu.

Jeżeli nie szukasz za pomocą  tej WEBRy mocy, to zostaw 10mm.

Webrowskie gaźniki, to dobre gaźniki. Sam używam do tej pory gażnika od 6,5, ale w MVVSie 3,5 i pięknie działa i reguluje.

A w sumie kol. Pawlik dlaczego pytasz?

A.C.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Starszy kolega (nieinternetowy) poprosił mnie bym poszukał tego wymiaru w necie, ale przesiałem ileś rysunków gaźników nie znalazłem konkretu. Webrę 91 kolega zamontował do makiety Zucha, ale gaźnik w tym silniku ma dorabiany. Od jakiegoś czasu polowałem na oryginał. Ktoś wystawił na sprzedaż taki gaźnik, ale opis wskazuje, że to jest od Webry 60.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.