Skocz do zawartości

FW- 190 D 9 w skali 1:5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, paulusr napisał:

Lucjan. Napisz proszę, jak nanosisz taśmę do podziału, że wszystko jest tak równo.

Pokrótce  to wygląda  następująco :  rysuję ołówkiem  linie   , przykładam  1 mm taśmę  , lekko naciągam  przyklejam  i skalpelem odcinam nadmiar.   Jak  będę  robił linie na skrzydłach  to  nakręcę  filmik .

Opublikowano

Thx. Najbardziej interesuje mnie to rysowanie ołówkiem. Czasem na mocno zbieżnych, zakrzywionych częściach jest to nie lada wyzwanie. Zwykle mi to sprawia problem, dlatego pytam bo może masz jakiś patent.

Opublikowano
3 godziny temu, paulusr napisał:

Zwykle mi to sprawia problem, dlatego pytam bo może masz jakiś patent.

Może spróbuj z pomocą lasera.

Opublikowano
8 godzin temu, paulusr napisał:

Thx. Najbardziej interesuje mnie to rysowanie ołówkiem. Czasem na mocno zbieżnych, zakrzywionych częściach jest to nie lada wyzwanie. Zwykle mi to sprawia problem, dlatego pytam bo może masz jakiś patent.

Wyznaczam  najpierw  oś  podłużną  modelu   ,   linie prostopadłe  i równoległe   rysuję  korzystając  z elastycznych  linijek  i  ekierek  wykonanych   ze sklejki  0,8 mm lub   przezroczystego    plastiku .

• Lubię to 1
Opublikowano

Mam takie ale jak przykładam do zbieżnego kadłuba no to wiadomo. Ale jest to jakiś trop, żeby zrobić takie jak najmniejszej szerokości. Dzięki Lucjan.

Opublikowano
41 minut temu, paulusr napisał:

Mam takie ale jak przykładam do zbieżnego kadłuba no to wiadomo. Ale jest to jakiś trop, żeby zrobić takie jak najmniejszej szerokości. Dzięki Lucjan.

Moje  linijki  mają   od  10 do 25 mm szerokości .

• Lubię to 2
Opublikowano
3 godziny temu, paulusr napisał:

Kapitalnie to wygląda.

Dziękuję  ,   miło mi .      Co nieco  będę musiał  jeszcze poprawić .   

Opublikowano

Jak rozmawiamy z Pawłem na temat Twoich "budów" to zawsze podziwiamy Twój pragmatyzm w budowie i to jak na końcu dobrze wygląda. Na ilość patentów, które stosujesz. I zazdrościmy :)

• Lubię to 2
Opublikowano

Wykonuję model sportowy gdzie blachy na skrzydłach zachodzą na siebie. Nawet trzy na raz. Podpowiedział byś jak z taśmami  to wykonać ?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.