Atomizer Opublikowano 9 Grudnia 2024 Opublikowano 9 Grudnia 2024 Witam! Szukam jakiś fajnych wzorów do pomalowania P47D ale w internecie ciężko coś ciekawego znaleźć, też żeby nie był za bardzo pstrokaty... Ogólnie proste i łatwe malowanie i raczej nie w kolor brązowy.
Andrzej Klos Opublikowano 9 Grudnia 2024 Opublikowano 9 Grudnia 2024 Moze cos takiego; pilot Lanowski: 2
modevil Opublikowano 12 Grudnia 2024 Opublikowano 12 Grudnia 2024 Uwielbiam P-47! Doprecyzuj jaka wersja Cię interesuje - razorback czy bubbletop?
Atomizer Opublikowano 13 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2024 Razorback W malowaniu tego samolotu nie podobają mi się te pasy czarno białe na skrzydłach ! Są wyraźnie przesadzone i zaburzają całą sylwetkę. Podoba mi się chrom efekt i chyba pomaluję na taki wzór. Brązu też nie chcę, ostatecznie może być zieleń. Tu nawet nawet Republic of China ma fajne i proste malowanie. 1
Atomizer Opublikowano 23 Grudnia 2024 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2024 Powoli maluję. Srebrna farba jest ciężka ! Każdą rysę widać , wgniotkę cokolwiek. Przed malowaniem trzeba by było dać grubo podkład bo XPS nie da się tak ładnie wyszlifować. Nie znalazłem dobrego podkładu. Kiedyś miałem samochodowy K2 na bazie akrylu ale też wychodzi cienka warstwa i trudna do szlifowania na miękkim materiale. Oznaczenia , podziały blach i trochę własnej twórczości dorzucę 🤪 Zabawy będzie bo dużo roboty przy tym. Ale idą święta i dużo wolnego czasu będzie. Gdyby top nie był prototyp a przykładowo drugi taki sam model to bym inaczej trochę go robił i w elementach przed złożeniem malował. Było by o wiele łatwiej i lepiej wykonane. 3
FockeWulf Opublikowano 23 Grudnia 2024 Opublikowano 23 Grudnia 2024 Wiadomo, że z bliska i na żywo jest inaczej, ale bardo ładnie wyszło!
Atomizer Opublikowano 2 Stycznia Autor Opublikowano 2 Stycznia Ostatnio po pomalowaniu poskładałem model i jest już gotowy do misji ale z oblotem będę musiał poczekać na lepszą pogodę. Nim się wzbije w powietrze muszę jeszcze jakieś próby ze spadochronem zrobić. Waga wyszła 865g i to trochę więcej niż zakładałem jak na 1m rozpiętości. 4
Andrzej Klos Opublikowano 6 Stycznia Opublikowano 6 Stycznia Jakiej srebrnej farby uzyles do malowania? Ja staram sie przemalowac pianke P51D Mustang na Polski 303. Uzylem akrylowej Delta Creative Ceramcoat ale kiepsko kryje: https://www.craftonline.com.au/collections/all/products/delta-ceramcoat-acrylic-paint-2oz-silver Chyba trzeba potrzebnych bedzie kilkanascie warstw!
Atomizer Opublikowano 8 Stycznia Autor Opublikowano 8 Stycznia W dniu 6.01.2025 o 04:12, Andrzej Klos napisał: Jakiej srebrnej farby uzyles do malowania? Ja staram sie przemalowac pianke P51D Mustang na Polski 303. Uzylem akrylowej Delta Creative Ceramcoat ale kiepsko kryje: https://www.craftonline.com.au/collections/all/products/delta-ceramcoat-acrylic-paint-2oz-silver Chyba trzeba potrzebnych bedzie kilkanascie warstw! Tą co malowałem to kupiłem w mrówce ale nie pamiętam nazwy. Na pewno DECO COLOR też jest dobra bo ją mam i robiłem próby ale jest już używania i ma dobrych parę lat, nie rozpyla dobrze farby. Jedna warstwa wystarczyła, ale wcześniej 3 x biała farba akrylowa na XPS + szlifowanie i szpachlowanie szpachlą akrylową śnieżka super light. Wieczorem zrobię foto tej puszki z mrówki. 1
Atomizer Opublikowano 9 Stycznia Autor Opublikowano 9 Stycznia Farba z mrówki to SUPER COLOR CHROME , którą malowałem P47 Bostik
Rekomendowane odpowiedzi