witold_pi Opublikowano Niedziela o 19:00 Opublikowano Niedziela o 19:00 Czy ktoś sie orientuje jaki oryginalnie stosował Schier silnik w tym modelu?
Henio Opublikowano Niedziela o 19:49 Opublikowano Niedziela o 19:49 Jeżeli dobrze pamiętam w 10 Bambino 05 a w 15 Zeis Jena 1cm a w 25 Jaskółka
RomanJ4 Opublikowano Niedziela o 20:53 Opublikowano Niedziela o 20:53 Godzinę temu, Henio napisał: Jeżeli dobrze pamiętam w 10 Bambino 05 Albo radzieckim Kolibrem 0,8ccm.. Ale to chyba już nie Schier..
rkrzysztof Opublikowano Poniedziałek o 07:43 Opublikowano Poniedziałek o 07:43 W tamtej epoce, w tym rozmiarze dostępna była Jena 1cm. 1
Swift Opublikowano Poniedziałek o 15:41 Opublikowano Poniedziałek o 15:41 Oprócz Jeny 1 i Bambino 0,5, w tamtych czasach dostępne w CSH były też węgierskie silniki Allag X3 i X5. Allag X5 o pojemności 1 cm na zdjęciu poniżej. Kiedy patrzę na oryginalne plany Wicherka 10 zamieszczone jako dodatek do Miniaturowe Lotnictwo cz.1 to mam wrażenie, że wrysowany w kadłub profil silnika to właśnie Allag X5. 2
kirow Opublikowano Środa o 21:06 Opublikowano Środa o 21:06 Znalazłem takie zdjęcie Wicherka, odnaleziony po latach i prezentowany na zlocie w Wilczych Laskach. silnik wygląda na Jenę 1cm. 3
witold_pi Opublikowano Czwartek o 13:12 Autor Opublikowano Czwartek o 13:12 16 godzin temu, kirow napisał: Znalazłem takie zdjęcie Wicherka, odnaleziony po latach i prezentowany na zlocie w Wilczych Laskach. silnik wygląda na Jenę 1cm. Czy to oryginał z dawnych lat?
kirow Opublikowano Czwartek o 20:17 Opublikowano Czwartek o 20:17 Znalazłem takie zdjęcie Wicherka, odnaleziony po latach i prezentowany na zlocie w Wilczych Laskach. silnik wygląda na Jenę 1cm. W dniach 18-19.08.2007 w miejscowości Wilcze Laski k/ Szczecinka odbył się piknik modelarski na którym był zaprezentowany oryginalny Wicherek z 1959r. zbudowany przez p. Wiesława Schiera. Ja znam sprawę z internetu, na forum na pewno są koledzy, którzy tam byli i mogą napisać więcej. 1
Rekomendowane odpowiedzi