Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Śmigła APC-E mają otwór na tulejkę redukcyjną na 1/4".

A tulejki można kupić tutaj:
https://nastik.pl/produkt/adaptery-do-smigiel-apc/

Masz śmigło APC do ogarnięcia, czy coś ciekawszego? :)

EDIT - jednak źle.

Sprawdziłem i 1/4" ma otwór przez większość śmigła, później dopiero jest gniazdo na tuleje, które ma 3/8".

Czyli tulejki od APC Ci nie pomogą, a ja się pomyliłem.

Opublikowano

Dzięki za wskazanie. Przyda się na przyszłość. Śmigła to Master Airscrew. Chciałem sprawdzić wyroby "Proudly made in USA" i teraz wiem dlaczego bohaterowie Simpsonów unikają rodzimych wyrobów. Ponieważ zajmuję się też elektroniką, pomogły koszulki termokurczliwe zakładane i skurczane kolejno. Przetestowane na "hamowni" przez 10 min max obrotów. Nic nie wibruje, nic się nie rozpadło.

Opublikowano
1 godzinę temu, CrazyTomas napisał:

migła to Master Airscrew. Chciałem sprawdzić wyroby "Proudly made in USA" i teraz wiem dlaczego bohaterowie Simpsonów unikają rodzimych wyrobów. Ponieważ zajmuję się też elektroniką, pomogły koszulki termokurczliwe zakładane i skurczane kolejno. Przetestowane na "hamowni" przez 10 min max obrotów. Nic nie wibruje, nic się nie rozpadło.

Rozpaść to się nie rozpadną to są mocne śmigła.

I chyba na tym zalety się kończą, bo osiągami do APC podejścia nie mają (Przy śmigle 10x7 miałem 30% krótszy czas lotu, a nie miałem więcej mocy pod ręką)

A szkoda, bo APC są brzydkie jak noc listopadowa, a Master Airscrew dużo lepiej by pasowały do jakichś półskalowych wynalazków

Opublikowano

Na wygląd się założy MA, do lotu APC. Te redukcje z pewnością pomogą. Mnie się nie spieszy. Wyznaję zasadę 100 pociągnięć pilnikiem przed snem. A z innej branży "na niebie będzie i tak świecił Wielki Wóz" (nie dotyczy komet).

3 godziny temu, zbjanik napisał:

Stosowałem nawet taśmę klejącą nawijaną aż do potrzebnej średnicy, też działało dobrze.

Bo po to jesteśmy modelarzami, by radzić sobie tam, gdzie inni ręce opuścili.

• Lubię to 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.