RobertK Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego Podlinkowana przez Ciebie jest ok. Jak chcesz taniej innej firmy zadzwoń do Havla zapytaj. TU masz 4 metry czeskiej.
jarek996 Opublikowano 15 Lutego Autor Opublikowano 15 Lutego 14 minut temu, RobertK napisał: Podlinkowana przez Ciebie jest ok. Jak chcesz taniej innej firmy zadzwoń do Havla zapytaj. TU masz 4 metry czeskiej. Dzieki! Mysze sprawdzic GDZIE ja ta kaszane kupilem! TYeraz zerknalem jeszcze raz i tego INTERGLASSA nie ma na stanie. Czy ta ktora podlinkowales sie nie "mechaci" tak jak moja? Jesli ta czeska ma byc lepsza od AEROGLASSA (ktory chyba na 90% kupilem w MODELARSKI.COM i teraz uzywam), to dlaczego jest tansza za m2? Duza jest roznica w jakosci? Bo ta ktora do mnie przyszla, to byla juz "porozjezdzana" zanim ja rozpakowalem.
RobertK Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego 15 minut temu, jarek996 napisał: Dzieki! Mysze sprawdzic GDZIE ja ta kaszane kupilem! TYeraz zerknalem jeszcze raz i tego INTERGLASSA nie ma na stanie. Czy ta ktora podlinkowales sie nie "mechaci" tak jak moja? Jesli ta czeska ma byc lepsza od AEROGLASSA (ktory chyba na 90% kupilem w MODELARSKI.COM i teraz uzywam), to dlaczego jest tansza za m2? Duza jest roznica w jakosci? Bo ta ktora do mnie przyszla, to byla juz "porozjezdzana" zanim ja rozpakowalem. Nie używałem tej z Modelemax ,wiec nie pomogę. Pracowałem natomiast z Interglas 02034 i mogę polecić, poszukaj.
jarek996 Opublikowano 16 Lutego Autor Opublikowano 16 Lutego Dzisiaj troszke pracy przy platach, zamontowany zbiornik paliwa, POSPRZATANY burdel i wieczorkiem pokleimy druga lotke i moze tez klapy? Wykonalem tez nowe laczniki plata (sklejka lotnicza 3 mm). Te ktore Wloch doslal, mozna zrolowac palcach. 1
paweln7 Opublikowano Niedziela o 12:20 Opublikowano Niedziela o 12:20 Witaj Tak się tylko zapytam ( ja się na tym nie znam 😁) dostęp serwisowy do zbiornika paliwa przewidziałeś ,czy będziesz rwał pół kadłuba ❔
jarek996 Opublikowano Niedziela o 20:40 Autor Opublikowano Niedziela o 20:40 8 godzin temu, paweln7 napisał: Witaj Tak się tylko zapytam ( ja się na tym nie znam 😁) dostęp serwisowy do zbiornika paliwa przewidziałeś ,czy będziesz rwał pół kadłuba ❔ "Korek" jest tam gdzie strzalka i tutaj z boku bedzie dostep. Nie bedzie do samego zbiornika, od tylu (bo i po co). Na drugim zdjeciu zaznaczylem, gdzie jest NOWA dziura na "korek". Cale boki beda otwierane (a moze i nie tylko boki). Tutaj, w tym przedziale zaczyna sie juz silnik. Mysle, ze nawet gdybym zapomnial zbiornika, to nie byloby tragedii, bo mozliwe, ze on NIGDY nie poleci 😁 Mam tyle gotowych i nimi nie latam, ze ten jest przeznaczony na oblot, jak juz chyba bede slepy, wiec nie ma problemu z tym zbiornikiem (TZN nie ma problemu, czy on tam jest, czy go nie ma), a Ty sie martwisz o jakies serwisy 😉 W kazdym razie, tak jak obiecalem, zrobilem druga lotke i ponad polowe pierwszej (z czterech, bo sa przedzielone na kazdym placie) klapy. 4
kesto Opublikowano Poniedziałek o 07:48 Opublikowano Poniedziałek o 07:48 W dniu 15.02.2025 o 19:22, RobertK napisał: Podlinkowana przez Ciebie jest ok. Jak chcesz taniej innej firmy zadzwoń do Havla zapytaj. TU masz 4 metry czeskiej. Używam tej tkaniny. Jest dobra. Jak napisał Jarek GESTOtkana😁 1
jarek996 Opublikowano Poniedziałek o 18:29 Autor Opublikowano Poniedziałek o 18:29 Gdybym wiedzial, ze to tyle pieprzenia z tymi oklejaniami mata, to bym go NIE zaczynal! 😂 Polozyc na jednej stronie, poczekac az wyschnie, polozyc na drugiej, poczekac az wyschnie, pomalowac jeszcze raz , poczekac az wyschnie, przeszlifowac, pierwsza szpachla, poczekac az wyschnie, szlifowac, druga szpachla, poczekac az wyschnie, szlifowac, trzecia, poczekac az wyschnie, szlifowac. No a model spada srednio miedzy 3,5, a 5,7 sekundy
kesto Opublikowano Poniedziałek o 19:05 Opublikowano Poniedziałek o 19:05 37 minut temu, jarek996 napisał: Polozyc na jednej stronie, poczekac az wyschnie, polozyc na drugiej, poczekac az wyschnie, pomalowac jeszcze raz , poczekac az wyschnie, przeszlifowac, pierwsza szpachla, poczekac az wyschnie, szlifowac, druga szpachla, poczekac az wyschnie, szlifowac, trzecia, poczekac az wyschnie, szlifowac. No a model spada srednio miedzy 3,5, a 5,7 sekundy Zamiast bezczynnie czekać aż wyschnie, siadaj na rower i pedałuj😛 1
jarek996 Opublikowano Poniedziałek o 19:10 Autor Opublikowano Poniedziałek o 19:10 Godzinę temu, kesto napisał: Zamiast bezczynnie czekać aż wyschnie, siadaj na rower i pedałuj😛 Bylem; Widze jednak ze dalem d...y. Ster kierunku sie troszke pozapadal pomiedzy wregami (teraz go przeszlifowalem i widze. Bedzie trzeba nalozyc troszke szpachlowki i wyrownac, bo to co juz mam , to oceniam nawet na 95 (na 100 mozliwych), wiec trzeba trzymac poziom 😂 Jak ma spasc, to przynajmniej ku....a DOBRZE zrobiony 😉
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jarek996 Opublikowano Wtorek o 18:26 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Wtorek o 18:26 Na razie k......a DOSC szlifowania! Zreszta i tak nie mam nic gotowego do oklejania. Kupilem dzisiaj MOTIPa i okazalo sie, ze ma inny kolor jak stary. Stary byl szary, a ten szwedzki bardzo jasnozielony. Chyba NIE bedzie roznicy po pomalowaniu? 😅 Przy okazji walnalem prawioe 70 km rowerem. 5
Rekomendowane odpowiedzi