Skocz do zawartości

AMBROSINI S.A.I. 403 DARDO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, RobertK napisał:

Podlinkowana przez Ciebie jest ok. Jak chcesz taniej innej firmy zadzwoń do Havla zapytaj. 

TU masz 4 metry czeskiej.

Dzieki! Mysze sprawdzic GDZIE ja ta kaszane kupilem!

TYeraz zerknalem jeszcze raz i tego INTERGLASSA nie ma na stanie. 

Czy ta ktora podlinkowales sie nie "mechaci" tak jak moja?

Jesli ta czeska ma byc lepsza od AEROGLASSA (ktory chyba na 90% kupilem w MODELARSKI.COM i teraz uzywam), to dlaczego jest tansza za m2? Duza jest roznica w jakosci? Bo ta ktora do mnie przyszla, to byla juz "porozjezdzana" zanim ja rozpakowalem.

Opublikowano
15 minut temu, jarek996 napisał:

Dzieki! Mysze sprawdzic GDZIE ja ta kaszane kupilem!

TYeraz zerknalem jeszcze raz i tego INTERGLASSA nie ma na stanie. 

Czy ta ktora podlinkowales sie nie "mechaci" tak jak moja?

Jesli ta czeska ma byc lepsza od AEROGLASSA (ktory chyba na 90% kupilem w MODELARSKI.COM i teraz uzywam), to dlaczego jest tansza za m2? Duza jest roznica w jakosci? Bo ta ktora do mnie przyszla, to byla juz "porozjezdzana" zanim ja rozpakowalem.

Nie używałem tej z Modelemax ,wiec nie pomogę. Pracowałem natomiast z Interglas 02034 i mogę polecić, poszukaj.

Opublikowano

Dzisiaj troszke pracy przy platach, zamontowany zbiornik paliwa, POSPRZATANY burdel i wieczorkiem pokleimy druga lotke i moze tez klapy? 

Wykonalem tez nowe laczniki plata (sklejka lotnicza 3 mm). Te ktore Wloch doslal, mozna zrolowac palcach.

IMG_5066[1].JPG

IMG_5064[1].JPG

IMG_5063[1].JPG

IMG_5062[1].JPG

IMG_5061[1].JPG

• Lubię to 1
Opublikowano

Witaj

Tak się tylko zapytam ( ja się na tym nie znam 😁) dostęp serwisowy do zbiornika paliwa przewidziałeś ,czy będziesz rwał  pół kadłuba

Opublikowano
8 godzin temu, paweln7 napisał:

Witaj

Tak się tylko zapytam ( ja się na tym nie znam 😁) dostęp serwisowy do zbiornika paliwa przewidziałeś ,czy będziesz rwał  pół kadłuba

"Korek" jest tam gdzie strzalka i tutaj z boku bedzie dostep. Nie bedzie do samego zbiornika, od tylu (bo i po co). Na drugim zdjeciu zaznaczylem, gdzie jest NOWA dziura na "korek". Cale boki beda otwierane (a moze i nie tylko boki). Tutaj, w tym przedziale zaczyna sie juz silnik. Mysle, ze nawet gdybym zapomnial zbiornika, to nie byloby tragedii, bo mozliwe, ze on NIGDY nie poleci 😁

Mam tyle gotowych i nimi nie latam, ze ten jest przeznaczony na oblot, jak juz chyba bede slepy, wiec nie ma problemu z tym zbiornikiem (TZN nie ma problemu, czy on tam jest, czy go nie ma), a Ty sie martwisz o jakies serwisy 😉

IMG_50611.thumb.JPG.f0085050f1e973efcacf0f11903d2385.jpeg

IMG_4289.thumb.JPG.0638be206cd82c16883d0240fce8f904.jpeg

W kazdym razie, tak jak obiecalem, zrobilem druga lotke i ponad polowe pierwszej (z czterech, bo sa przedzielone na kazdym placie) klapy.

IMG_5080[1].JPG

IMG_5082[1].JPG

IMG_5081[1].JPG

• Lubię to 4
Opublikowano
W dniu 15.02.2025 o 19:22, RobertK napisał:

Podlinkowana przez Ciebie jest ok. Jak chcesz taniej innej firmy zadzwoń do Havla zapytaj. 

TU masz 4 metry czeskiej.

Używam tej tkaniny. Jest dobra. Jak napisał Jarek GESTOtkana😁

• Dzięki 1
Opublikowano

Gdybym wiedzial, ze to tyle pieprzenia z tymi oklejaniami mata, to bym go NIE zaczynal! 😂

Polozyc na jednej stronie, poczekac az wyschnie, polozyc na drugiej, poczekac az wyschnie, pomalowac jeszcze raz , poczekac az wyschnie, przeszlifowac, pierwsza szpachla, poczekac az wyschnie,  szlifowac, druga szpachla, poczekac az wyschnie, szlifowac, trzecia, poczekac az wyschnie, szlifowac. No a model spada srednio miedzy 3,5, a 5,7   sekundy

Opublikowano
37 minut temu, jarek996 napisał:

Polozyc na jednej stronie, poczekac az wyschnie, polozyc na drugiej, poczekac az wyschnie, pomalowac jeszcze raz , poczekac az wyschnie, przeszlifowac, pierwsza szpachla, poczekac az wyschnie,  szlifowac, druga szpachla, poczekac az wyschnie, szlifowac, trzecia, poczekac az wyschnie, szlifowac. No a model spada srednio miedzy 3,5, a 5,7   sekundy

Zamiast bezczynnie czekać aż wyschnie, siadaj na rower i pedałuj😛

• Lubię to 1
Opublikowano
Godzinę temu, kesto napisał:

Zamiast bezczynnie czekać aż wyschnie, siadaj na rower i pedałuj😛

Bylem; 

Widze jednak ze dalem d...y.  Ster kierunku sie troszke pozapadal pomiedzy wregami (teraz go przeszlifowalem i widze. Bedzie trzeba nalozyc troszke szpachlowki i wyrownac, bo to co juz mam , to oceniam nawet na 95 (na 100 mozliwych), wiec trzeba trzymac poziom 😂

Jak ma spasc, to przynajmniej ku....a DOBRZE zrobiony 😉 

WhatsApp Bild 2025-02-17 kl. 15.59.26_e3d807de.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.