endriuRC Opublikowano 24 Stycznia Autor Opublikowano 24 Stycznia Kleje boczne patyczki jak wyschnie idzie główna podpora do kadłuba 1
endriuRC Opublikowano 26 Stycznia Autor Opublikowano 26 Stycznia Podwozie bedzie miało mocowanie z rurek przesączone nitką na CA. Wkleiłem glowne patyczki. W oryginale jest pod skosem ale ciężko to później naprawić i wkleiłem na prosto. 1
endriuRC Opublikowano 27 Stycznia Autor Opublikowano 27 Stycznia Kolejny etap przyklejenie dźwignie sterów do lotek.
mirolek Opublikowano 27 Stycznia Opublikowano 27 Stycznia Słupki przykadłubowe wklejane prostopadle ułatwiają montaż i naprawę ale kiepsko zabezpieczają centropłat przed rotacją w przypadku uszkodzenia słupka bocznego. ms
endriuRC Opublikowano 27 Stycznia Autor Opublikowano 27 Stycznia 4 godziny temu, mirolek napisał: Słupki przykadłubowe wklejane prostopadle ułatwiają montaż i naprawę ale kiepsko zabezpieczają centropłat przed rotacją w przypadku uszkodzenia słupka bocznego. ms W sumie to będzie mój pierwszy model zbudowany ze słupkami w kadłubie którym będę latał w kombacie. Pewnie po pierwszych dzwonach bedzie refleksja co poprawić aby słupki były trwalsze i nie wyrywało az tak skrzydła. Dzięki Mirku za odzew wszelka wiedza się przyda
endriuRC Opublikowano 27 Stycznia Autor Opublikowano 27 Stycznia Podwozie z drutu 1mm i 1.5mm jak narazie na taśmie... będę łączył pręty nitką na CA 2
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. endriuRC Opublikowano 28 Stycznia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 28 Stycznia Bateria 1300mah 11.1V idealnie wyważyła model 1/4 do oblotu. Czekam na warunki i startuje. 6
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. endriuRC Opublikowano 29 Stycznia Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 29 Stycznia Wracam z oblotu pod firmą gdzie mam rozładunek. Nieuport lata bajecznie dolne skrzydło że wzniosem mega stabilizuje model będzie super na cele naziemne. Nie wymagał żadnego trymowania. Muszę zrobić skłon w dół bo jak załącze silnik to bardzo mocno w górę ucieka. Jestem mega mega zadowolony ze swojej pracy. Miałem bardzo liczną widownie 🤣🤣 kierowcy ciężarówek + ochrona z firmy hahah 6
mirolek Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia Jak z widocznością niebieskiego modelu na tle nieba? ms
endriuRC Opublikowano 29 Stycznia Autor Opublikowano 29 Stycznia 4 godziny temu, mirolek napisał: Jak z widocznością niebieskiego modelu na tle nieba? ms Chciałem zrobić filmik z lotu ale niestety deszcz pokrzyżował plany ;/. Model na niebie jest dla mnie dobrze widoczny przez oznakowania na dołach płatów nie mam problemu z widocznością. Latam również niebieskim Rolandem i dla mnie rowniez jest bardzo dobrze widoczny
endriuRC Opublikowano 31 Stycznia Autor Opublikowano 31 Stycznia Żadna mgła niestraszna jak chce się latac 😉 4
endriuRC Opublikowano 1 Lutego Autor Opublikowano 1 Lutego Mój telefon uległ delikatnej destrukcji musiałem wspomoc się zastępczym. 3
endriuRC Opublikowano 1 Lutego Autor Opublikowano 1 Lutego Teraz, arek1989 napisał: Jak nagrywasz? Telefonem w uchwycie na głowie? Tak kupiłem na allegro za 50zl 1
arek1989 Opublikowano 1 Lutego Opublikowano 1 Lutego zadowolony? dobrze trzyma telefon? podeślesz linka?
endriuRC Opublikowano 1 Lutego Autor Opublikowano 1 Lutego 22 minuty temu, arek1989 napisał: zadowolony? dobrze trzyma telefon? podeślesz linka? Tak zadowolony bardzo dobrze trzyma telefon
endriuRC Opublikowano Poniedziałek o 13:40 Autor Opublikowano Poniedziałek o 13:40 Mały dodatek charakterystyczny dla Nieuporta 4
mirolek Opublikowano Wtorek o 06:24 Opublikowano Wtorek o 06:24 Sprytne .... dobrze wygląda i łapie tasiemki 👍 ms
endriuRC Opublikowano Wtorek o 11:40 Autor Opublikowano Wtorek o 11:40 5 godzin temu, mirolek napisał: Sprytne .... dobrze wygląda i łapie tasiemki 👍 ms O to chodziło właśnie żeby dobrze wyglądał i łapał tasiemki. 1
Rekomendowane odpowiedzi