jędrek Opublikowano Czwartek o 09:49 Autor Opublikowano Czwartek o 09:49 8 godzin temu, RobRoy napisał: A może taki materiał ci się spodoba ? https://nastik.pl/produkt/vlies-5m²/ Kupiłem go do szybowców. Mogę przesłać próbkę. Dzięki za info, ciekawy materiał. U nas można dostać tylko biały, u Horejsiego w Czechach są też barwione w kilku kolorach. Muszę przemyśleć. Mam trochę papieru japońskiego grubszego i można go bez problemu barwić. Ale będę miał na uwadze Vlies🙂. Dzięki jeszcze raz.
rkrzysztof Opublikowano Czwartek o 14:50 Opublikowano Czwartek o 14:50 Papier japoński, pomimo zgodności z epoką ma szereg wad i jeśli tylko można warto go zastąpić bardziej współczesną, syntetyczną podróbą. 2
jędrek Opublikowano Czwartek o 15:14 Autor Opublikowano Czwartek o 15:14 20 minut temu, rkrzysztof napisał: Papier japoński, pomimo zgodności z epoką ma szereg wad i jeśli tylko można warto go zastąpić bardziej współczesną, syntetyczną podróbą. Co do papieru japońskiego to wiem z "czym to się je"😎, trochę modeli okleiłem. I chyba właśnie spróbuję Vliesa o którym pisał Kolega wyżej.
Artur Lis Opublikowano Czwartek o 15:28 Opublikowano Czwartek o 15:28 Można jeszcze spróbować starej szkoły , po przyklejeniu papieru japonskiego nałozyć szyfon i zainpregnować nitro-caponem .
jędrek Opublikowano Czwartek o 16:49 Autor Opublikowano Czwartek o 16:49 Godzinę temu, Artur Lis napisał: Można jeszcze spróbować starej szkoły , po przyklejeniu papieru japonskiego nałozyć szyfon i zainpregnować nitro-caponem . Aż tak to się nie będę bawił, za dużo roboty, ale dzięki za przypomnienie.
jędrek Opublikowano Piątek o 06:31 Autor Opublikowano Piątek o 06:31 Witam Dzięki Jarku za chęć pomocy w nabyciu silnika, już mam🙂. "Akcja" z nabyciem silnika zatrzymana. Otóż jak to w życiu bywa, szukasz daleko znajdujesz blisko. Zadzwonił do mnie kolega Henio Prezes vel "dziadowski serwis" i powiedział że ma "bezrobotnego" Os Maxa FS40 i mnie nim "poczęstował"🙂. Tak więc motorek jest, bez problemu się zmieści. 1
Henio Opublikowano Piątek o 11:05 Opublikowano Piątek o 11:05 Niechętnie poczęstowałem no bo co miał gumką napędzać?🙂 1
jarek996 Opublikowano Piątek o 14:09 Opublikowano Piątek o 14:09 7 godzin temu, jędrek napisał: Witam Dzięki Jarku za chęć pomocy w nabyciu silnika, już mam🙂. "Akcja" z nabyciem silnika zatrzymana. Otóż jak to w życiu bywa, szukasz daleko znajdujesz blisko. Zadzwonił do mnie kolega Henio Prezes vel "dziadowski serwis" i powiedział że ma "bezrobotnego" Os Maxa FS40 i mnie nim "poczęstował"🙂. Tak więc motorek jest, bez problemu się zmieści. Niewazne skad, wazne ze stanelo na jednej z moich propozycji! 1
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. jędrek Opublikowano Poniedziałek o 09:19 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano Poniedziałek o 09:19 Witam Silnik dopasowany, jest super. Smigiełko za małe, ale to tylko do spasowania z kołpakiem. Docelowo będzie odpowiedni wymiar. 8
jarek996 Opublikowano Poniedziałek o 12:55 Opublikowano Poniedziałek o 12:55 3 godziny temu, Henio napisał: Ale masz fajny silnik😀 Ale mial fajny pomysl z tym czterotaktem 😃 1
jędrek Opublikowano Poniedziałek o 14:23 Autor Opublikowano Poniedziałek o 14:23 4 godziny temu, Henio napisał: Ale masz fajny silnik😀 Fajny😎 Godzinę temu, jarek996 napisał: Ale mial fajny pomysl z tym czterotaktem 😃 😁👍
Rekomendowane odpowiedzi