jędrek Opublikowano 14 godzin temu Autor Opublikowano 14 godzin temu 8 godzin temu, RobRoy napisał: A może taki materiał ci się spodoba ? https://nastik.pl/produkt/vlies-5m²/ Kupiłem go do szybowców. Mogę przesłać próbkę. Dzięki za info, ciekawy materiał. U nas można dostać tylko biały, u Horejsiego w Czechach są też barwione w kilku kolorach. Muszę przemyśleć. Mam trochę papieru japońskiego grubszego i można go bez problemu barwić. Ale będę miał na uwadze Vlies🙂. Dzięki jeszcze raz.
rkrzysztof Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Papier japoński, pomimo zgodności z epoką ma szereg wad i jeśli tylko można warto go zastąpić bardziej współczesną, syntetyczną podróbą. 1
jędrek Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu 20 minut temu, rkrzysztof napisał: Papier japoński, pomimo zgodności z epoką ma szereg wad i jeśli tylko można warto go zastąpić bardziej współczesną, syntetyczną podróbą. Co do papieru japońskiego to wiem z "czym to się je"😎, trochę modeli okleiłem. I chyba właśnie spróbuję Vliesa o którym pisał Kolega wyżej.
Artur Lis Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Można jeszcze spróbować starej szkoły , po przyklejeniu papieru japonskiego nałozyć szyfon i zainpregnować nitro-caponem .
jędrek Opublikowano 7 godzin temu Autor Opublikowano 7 godzin temu Godzinę temu, Artur Lis napisał: Można jeszcze spróbować starej szkoły , po przyklejeniu papieru japonskiego nałozyć szyfon i zainpregnować nitro-caponem . Aż tak to się nie będę bawił, za dużo roboty, ale dzięki za przypomnienie.
Rekomendowane odpowiedzi