Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. ahaweto Opublikowano 16 godzin temu Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 16 godzin temu Każdy kto korzystał z napędu silnikami żarowymi 4T, nie był z pewnością zadowolony że olej z mieszanki paliwowej a zużyty do smarowania silnika jest usuwany na zewnątrz i brudzi model. Ta niedogodność jest między innymi również powodem dużej popularności silników benzynowych 2T. Na RC Groups widziałem kiedyś zdjęcia modelu pod którym była zawieszona mała plastykowa buteleczka połączona wężykiem z dyszą olejową, w której ten olej był gromadzony. Kupując aku do aparatu foto, opakowanie tego aku podsunęło mi pomysł wykorzytania go jako zbiornika na zyużyty olej. Założenie było takie że zbiornik musi być łatwo wyjmowany do czyszczenia i powtórnego zamocowania. W podstawie są zrobione prowadnice aby wsunąć zbiornik i obrotowe "skrzydełka" które blokują zbiornik. Mam model trenerka Monaro napędzany silnikiem OS FS 91 i po każdym locie model miał spód kadłuba i nie tylko zaolejony. Zbiornik jest przed każdym lotem wypełniony nowym listkiem papiery toaletowego (niezbędne wyposażenie na wypadek "awarii" na lotnisku 😉) wchłaniającym zużyty olej. Wymiana jest szybka i bez problemowa. I to działa, model jest czysty. Jedyne co stwierdziłem po paru lotach to że do tego silnika zbiornik jest jednak trochę za mały i przez otwory odpowietrzające pod koniec lotu troszkę oleju wydostaje się. Poszukam jakieś zabawki lub innego taniego produktu którego opakowanie będzie przydatne do tego celu. I to będzie druga wersja rozwojowa. 3 2
Marek_Spy Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Ja miałem z buteleczki po lekarstwie z odpowietrznikiem czyli z dziurką i tez działało tylko bez papieru toaletowego, olej wylewałem po otwarciu fiolki
Rekomendowane odpowiedzi