Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. SowaFSO Opublikowano 7 godzin temu Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 7 godzin temu Witam, jakiś czas temu udało mi się odkupić od znajomego ponad 20letni model RWD-5 w skali 1:4 bodajże z zestawu pana Schiera. Jeśli ktoś ma jakieś informacje na jego temat będzie mi miło jak się podzieli w tym temacie Kadłub przystosowany był pod silnik elektryczny - i to będzie do zmiany gdyż zdecydowałem że zamontuję silnik spalinowy 4T. Wszystkie galanteria typu maski, kokpit itd posiadam. Niestety skrzydła i stateczniki wyglądają nieco gorzej. Trochę połamanych żeberek itd. Stateczniki nie posiadają nakładek żeberek które trzeba będzie zrobić dla wzmocnienia konstrukcji i efektów estetycznych Strasznie wiotkie są te żeberka. Komplet galanterii na szczęście przetrwał próbę czasu No i co ciekawe… ma zaczep do holowania szybowców Nie będę go usuwał, przyda się 5
zbjanik Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Papa Shier chyba zestawów nie produkował, tylko plany. Ale to nic nie zmienia, piękny model, wart tej renowacji. Powodzenia!
Rekomendowane odpowiedzi