endriuRC Opublikowano Piątek o 11:59 Autor Opublikowano Piątek o 11:59 Jestem gotowy na Bitwę o Płock ! Udało sie ! 1
endriuRC Opublikowano Piątek o 13:38 Autor Opublikowano Piątek o 13:38 Teraz, pacek napisał: bez serw w trzecim skrzydle ? Już siedzą
endriuRC Opublikowano Piątek o 18:07 Autor Opublikowano Piątek o 18:07 Nakajimy latają pięknie ale palą się serwa od gazu. Muszę zrobić popychacze z miększego drutu aby byla amortyzacja (ogarnąłem problem) 1
Ares Opublikowano Piątek o 19:19 Opublikowano Piątek o 19:19 Godzinę temu, endriuRC napisał: Muszę zrobić popychacze z miększego drutu aby byla amortyzacja Drut z bowdena a na pancerz sama biała rurka tzw. środek bowdena. Poprowadź maksymalnie prosto a jeżeli nie da się inaczej to łuki muszą być łagodne. Od strony sinika daj przegub kulisty. Sprawdzone w samolotach spalinowych przez wiele lat , możesz mi wierzyć. Samoloty masz piękne , pogratulować tempa i zapału : ale unikałbym tych plastikowych snapów: zastosuj te metalowe bo są nie do zajechania a i luzy będą mniejsze. Te plastikowe snapy to ewentualnie do elektryków można dać choć i tam nie polecam. Dźwignie też bym przewiercił na wylot i zastosował choć jedną śrubkę M2. W końcu to combat i lepiej mieć lotki po kolizji. 1
endriuRC Opublikowano Piątek o 19:32 Autor Opublikowano Piątek o 19:32 Nie latałem nigdy tak ciasno robiącym pętle modelem. Dla mnie jest to niesamowite że tak ciasna pętla nie kończy się korkociągiem. Nakajima jest modelem ktory daje radość z latania w każdym momencie lotu. Pięknie lata wolno/szybko oraz z wyłączonym silnikiem sama ląduje. Bardzo się cieszę ze model z pod mojej ręki tak dobrze sie prezentuje. Do zobaczenia w Płocku dam z siebie 101%. Tak naprawdę temat budowy modelu tutaj moge już zakończyć. Wszystko zostało pokazane jak zbudować i jak to wygląda. Jak by ktos miał jakieś pytania śmiało pytać. A teraz okrzyk bojowy... Eskadra Kraków do boju !!!!
songo78 Opublikowano Piątek o 20:47 Opublikowano Piątek o 20:47 14 godzin temu, mirolek napisał: Krzysiek .... dobrze byłoby aby zapał Andrzeja jednak się udzielił 😁 ... bo Andrzej przystąpił do naszej Eskadry Planujemy wspólne treningi, zatem odbuduj poliwęglanowego Thuna albo zbuduj nowe dwa i dołącz 👍 ms Thun już się klei, skrzydła do WWI też witamy Andrzej w eskadrze i powodzenia w zawodach! 1
pacek Opublikowano Piątek o 21:24 Opublikowano Piątek o 21:24 2 godziny temu, Ares napisał: ale unikałbym tych plastikowych snapów: zastosuj te metalowe bo są nie do zajechania a i luzy będą mniejsze. Te plastikowe snapy to ewentualnie do elektryków można dać choć i tam nie polecam. Dźwignie też bym przewiercił na wylot i zastosował choć jedną śrubkę M2. W końcu to combat i lepiej mieć lotki po kolizji. nie koniecznie, wbrew pozorom te plastikowe snapy w combacie sprawują się bardzo dobrze. jak po kolizji urwie lotkę to lepiej żeby nie dyndała na snapie
Ares Opublikowano wczoraj o 09:32 Opublikowano wczoraj o 09:32 12 godzin temu, pacek napisał: nie koniecznie, wbrew pozorom te plastikowe snapy w combacie sprawują się bardzo dobrze. jak po kolizji urwie lotkę to lepiej żeby nie dyndała na snapie Jeśli się sprawdzają w combacie to ok. Osobiście zawsze unikałem ich i stosowałem w swoich modelach metalowe .
Ares Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 23 godziny temu, endriuRC napisał: Nakajima jest modelem ktory daje radość z latania w każdym momencie lotu Andrzeju a jaki profil jest zastosowany w twoich skrzydłach? Model fajnie ( wolno ) przyziemia: rzecz niespotykana w combatach.
endriuRC Opublikowano 14 godzin temu Autor Opublikowano 14 godzin temu 2 minuty temu, Ares napisał: Andrzeju a jaki profil jest zastosowany w twoich skrzydłach? Model fajnie ( wolno ) przyziemia: rzecz niespotykana w combatach. Tego zdradzić juz nie mogę ze względu na to iż latam zawodniczo.
Ares Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 1 godzinę temu, endriuRC napisał: Tego zdradzić juz nie mogę ze względu na to iż latam zawodniczo. Jasne , rozumiem.
Rekomendowane odpowiedzi