Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nakajimy latają pięknie ale palą się serwa od gazu. Muszę zrobić popychacze z miększego drutu aby byla amortyzacja (ogarnąłem problem)

20250718_194532.jpg

20250718_194534.jpg

20250718_194540.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano
Godzinę temu, endriuRC napisał:

Muszę zrobić popychacze z miększego drutu aby byla amortyzacja

Drut z bowdena a na pancerz sama biała rurka tzw. środek bowdena.

Poprowadź maksymalnie prosto a jeżeli nie da się inaczej to łuki muszą być łagodne. Od strony sinika daj przegub kulisty. 

Sprawdzone w samolotach spalinowych przez wiele lat , możesz mi wierzyć.

Samoloty masz piękne , pogratulować tempa i zapału : ale unikałbym tych plastikowych snapów: zastosuj te metalowe bo są nie do zajechania a i luzy będą mniejsze.

Te plastikowe snapy to ewentualnie do elektryków można dać choć i tam nie polecam. Dźwignie też bym przewiercił na wylot i zastosował choć jedną śrubkę M2. W końcu to combat i lepiej mieć lotki po kolizji.

• Dzięki 1
Opublikowano

Nie latałem nigdy tak ciasno robiącym pętle modelem. Dla mnie jest to niesamowite że tak ciasna pętla nie kończy się korkociągiem. Nakajima jest modelem ktory daje radość z latania  w każdym momencie lotu. Pięknie lata wolno/szybko oraz z wyłączonym silnikiem sama ląduje. Bardzo się cieszę ze model z pod mojej ręki tak dobrze sie prezentuje. Do zobaczenia w  Płocku dam z siebie 101%. Tak naprawdę temat budowy modelu tutaj moge już zakończyć. Wszystko zostało pokazane jak zbudować i jak to wygląda. Jak by ktos miał jakieś pytania śmiało pytać.

A teraz okrzyk bojowy...

Eskadra Kraków do boju !!!!

20250718_194635.thumb.jpg.66f23b45de0cc244d7e148ab57748708.jpg

Opublikowano
14 godzin temu, mirolek napisał:

Krzysiek .... dobrze byłoby aby zapał Andrzeja jednak się udzielił 😁 ... bo Andrzej przystąpił do naszej Eskadry :)

Planujemy wspólne treningi, zatem odbuduj poliwęglanowego Thuna albo zbuduj nowe dwa i dołącz 👍

ms

Thun już się klei, skrzydła do WWI też ;) witamy Andrzej w eskadrze i powodzenia w zawodach!

• Dzięki 1
Opublikowano
2 godziny temu, Ares napisał:

ale unikałbym tych plastikowych snapów: zastosuj te metalowe bo są nie do zajechania a i luzy będą mniejsze.

Te plastikowe snapy to ewentualnie do elektryków można dać choć i tam nie polecam. Dźwignie też bym przewiercił na wylot i zastosował choć jedną śrubkę M2. W końcu to combat i lepiej mieć lotki po kolizji.

nie koniecznie, wbrew pozorom te plastikowe snapy w combacie sprawują się bardzo dobrze. jak po kolizji urwie lotkę to lepiej żeby nie dyndała na snapie :)

Opublikowano
12 godzin temu, pacek napisał:

nie koniecznie, wbrew pozorom te plastikowe snapy w combacie sprawują się bardzo dobrze. jak po kolizji urwie lotkę to lepiej żeby nie dyndała na snapie

Jeśli się sprawdzają w combacie to ok.

Osobiście zawsze unikałem ich i stosowałem w swoich modelach metalowe .

Opublikowano
23 godziny temu, endriuRC napisał:

Nakajima jest modelem ktory daje radość z latania  w każdym momencie lotu

Andrzeju a jaki profil jest zastosowany w twoich skrzydłach? Model fajnie ( wolno ) przyziemia: rzecz niespotykana w combatach.

Opublikowano
2 minuty temu, Ares napisał:

Andrzeju a jaki profil jest zastosowany w twoich skrzydłach? Model fajnie ( wolno ) przyziemia: rzecz niespotykana w combatach.

Tego zdradzić juz nie mogę ze względu na to iż latam zawodniczo.

Opublikowano
1 godzinę temu, endriuRC napisał:

Tego zdradzić juz nie mogę ze względu na to iż latam zawodniczo.

Jasne , rozumiem. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.