endriuRC Opublikowano Piątek o 11:59 Autor Opublikowano Piątek o 11:59 Jestem gotowy na Bitwę o Płock ! Udało sie ! 1
endriuRC Opublikowano Piątek o 13:38 Autor Opublikowano Piątek o 13:38 Teraz, pacek napisał: bez serw w trzecim skrzydle ? Już siedzą
endriuRC Opublikowano Piątek o 18:07 Autor Opublikowano Piątek o 18:07 Nakajimy latają pięknie ale palą się serwa od gazu. Muszę zrobić popychacze z miększego drutu aby byla amortyzacja (ogarnąłem problem) 1
Ares Opublikowano Piątek o 19:19 Opublikowano Piątek o 19:19 Godzinę temu, endriuRC napisał: Muszę zrobić popychacze z miększego drutu aby byla amortyzacja Drut z bowdena a na pancerz sama biała rurka tzw. środek bowdena. Poprowadź maksymalnie prosto a jeżeli nie da się inaczej to łuki muszą być łagodne. Od strony sinika daj przegub kulisty. Sprawdzone w samolotach spalinowych przez wiele lat , możesz mi wierzyć. Samoloty masz piękne , pogratulować tempa i zapału : ale unikałbym tych plastikowych snapów: zastosuj te metalowe bo są nie do zajechania a i luzy będą mniejsze. Te plastikowe snapy to ewentualnie do elektryków można dać choć i tam nie polecam. Dźwignie też bym przewiercił na wylot i zastosował choć jedną śrubkę M2. W końcu to combat i lepiej mieć lotki po kolizji. 1
endriuRC Opublikowano Piątek o 19:32 Autor Opublikowano Piątek o 19:32 Nie latałem nigdy tak ciasno robiącym pętle modelem. Dla mnie jest to niesamowite że tak ciasna pętla nie kończy się korkociągiem. Nakajima jest modelem ktory daje radość z latania w każdym momencie lotu. Pięknie lata wolno/szybko oraz z wyłączonym silnikiem sama ląduje. Bardzo się cieszę ze model z pod mojej ręki tak dobrze sie prezentuje. Do zobaczenia w Płocku dam z siebie 101%. Tak naprawdę temat budowy modelu tutaj moge już zakończyć. Wszystko zostało pokazane jak zbudować i jak to wygląda. Jak by ktos miał jakieś pytania śmiało pytać. A teraz okrzyk bojowy... Eskadra Kraków do boju !!!!
songo78 Opublikowano Piątek o 20:47 Opublikowano Piątek o 20:47 14 godzin temu, mirolek napisał: Krzysiek .... dobrze byłoby aby zapał Andrzeja jednak się udzielił 😁 ... bo Andrzej przystąpił do naszej Eskadry Planujemy wspólne treningi, zatem odbuduj poliwęglanowego Thuna albo zbuduj nowe dwa i dołącz 👍 ms Thun już się klei, skrzydła do WWI też witamy Andrzej w eskadrze i powodzenia w zawodach! 1
pacek Opublikowano Piątek o 21:24 Opublikowano Piątek o 21:24 2 godziny temu, Ares napisał: ale unikałbym tych plastikowych snapów: zastosuj te metalowe bo są nie do zajechania a i luzy będą mniejsze. Te plastikowe snapy to ewentualnie do elektryków można dać choć i tam nie polecam. Dźwignie też bym przewiercił na wylot i zastosował choć jedną śrubkę M2. W końcu to combat i lepiej mieć lotki po kolizji. nie koniecznie, wbrew pozorom te plastikowe snapy w combacie sprawują się bardzo dobrze. jak po kolizji urwie lotkę to lepiej żeby nie dyndała na snapie
Ares Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu 12 godzin temu, pacek napisał: nie koniecznie, wbrew pozorom te plastikowe snapy w combacie sprawują się bardzo dobrze. jak po kolizji urwie lotkę to lepiej żeby nie dyndała na snapie Jeśli się sprawdzają w combacie to ok. Osobiście zawsze unikałem ich i stosowałem w swoich modelach metalowe .
Ares Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 23 godziny temu, endriuRC napisał: Nakajima jest modelem ktory daje radość z latania w każdym momencie lotu Andrzeju a jaki profil jest zastosowany w twoich skrzydłach? Model fajnie ( wolno ) przyziemia: rzecz niespotykana w combatach.
endriuRC Opublikowano 14 godzin temu Autor Opublikowano 14 godzin temu 2 minuty temu, Ares napisał: Andrzeju a jaki profil jest zastosowany w twoich skrzydłach? Model fajnie ( wolno ) przyziemia: rzecz niespotykana w combatach. Tego zdradzić juz nie mogę ze względu na to iż latam zawodniczo.
Ares Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 1 godzinę temu, endriuRC napisał: Tego zdradzić juz nie mogę ze względu na to iż latam zawodniczo. Jasne , rozumiem.
Rekomendowane odpowiedzi