Skocz do zawartości

http://www.lotnik.sklepy24h.pl/

lotnik1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie to jest wał,model pt.łazik to model Team losi i jego koszt w polsce 1200zł i nie istnieje wersja spalinowa.Ciężarówka Peterbilt to zdjęcie z pudełka Tamiya cena ok 1800zł.Pick up to Tamiya Subaru Brat cena 654zł.Chyba wystarczy.Oszust i tyle

Do lotnika fruwaj stąd i to szybko.

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Panowie to jest wał,model pt.łazik to model Team losi i jego koszt w polsce 1200zł i nie istnieje wersja spalinowa.Ciężarówka Peterbilt to zdjęcie z pudełka Tamiya cena ok 1800zł.Pick up to Tamiya Subaru Brat cena 654zł.Chyba wystarczy.

Nierealna cena to jeszcze o niczym w normalnym "Polskim" zdrowym rozsądku nie świadczy :crazy: Pytanie: Co miałoby się dziać z pieniędzmi przelanymi na konto?

Wystarczy poczytać regulamin pierwszego lepszego sklepu modelarskiego a zauważy się że sklep NIE MUSI tak naprawdę niczego sprzedawać a to co przedstawia w swoich ofertach w ogóle nie musi być realne. Przykłady można mnożyć dla przykładu dwa:

- pewnego okresu sklep cyberfly posiadał w swojej ofercie artykuły nie możliwe (jak sam sklep twierdził) do zakupu a jednak w ofercie tego sklepu towar ten był i po baardzo atrakcyjnych cenach.

- wimarex - chodź sklep raczej z dobrą renomą obecnie pomimo iż można zakupić towar przez internet i zrobić wpłatę na konto -w rzeczywistości towar dostępny "wkrótce" po bardzo atrakcyjnych cenach (obecnie) "dostępny wkrótce" nie jest a raczej.... wcale!

Jaka to różnica? jeśli chodzi o ceny to żadna. W drugich przypadkach jednak możliwe raczej jest odzyskanie swoich pieniędzy i to tyle. Tu i tu traci się czas i nerwy. Takie wałki zdarzają się częściej i to w nawet przypadkach zakupów u rzekomo uznanych sprzedawców.

Gość slawekmod
Opublikowano

Co do Wimarexu to ten sklep utrzymywał niskie ceny do momentu sprzedania ostatniej sztuki.Rozmawiałem z właścicielem jak szukałem nowego radia i poinformował mnie że sprowadzają raczej na zamówienie i ceny są już inne niż na stronie internetowej.Jak jest teraz z tymi cenami- nie wiem.

Opublikowano
Rozmawiałem z właścicielem jak szukałem nowego radia i poinformował mnie że sprowadzają raczej na zamówienie i ceny są już inne niż na stronie internetowej.Jak jest teraz z tymi cenami- nie wiem.

Kryzys nie jest od dziś, wszyscy znają jego skutki, wiedzą że dolar nie będzie tani z dnia na dzień. Strona powinna zostać aktualizowana lub towary niedostępne po obecnych cenach usunięte. Nie każdy wie że to przez kryzys ceny się pomieszały tym bardziej że wiadomo o tym nie od dziś. Jak można dopuścić aby klient wykonał zakup, przelew a potem go uświadamiać że żadnego zakupu nie dokonał? Strona internetowa to przecież wizytówka - jeśli komuś nie potrzebna to niech ją zlikwiduje i po kłopocie a jeśli jednak potrzebna to niech ją prowadzi jak człowiek.

Wracajmy jednak do tematu - ja jedynie chciałem pokazać że "nierealne" ceny to nie tylko domena oszustów ale i także uznanym sprzedawcom się zdarza. Zdarza - bo to raczej zaniedbanie czy pojedyncze przypadki.

Gość slawekmod
Opublikowano

No niestety, Twoje słowa Marcin kieruj do sklepu nie do mnie.Ja po prostu zadzwoniłem do kilku sklepów i tyle.

Opublikowano

1. Sklep ma prawo sie zareklamowac tutaj.

2. nie ma dowodu na to, ze sklep robi walki - chodz wszystko to sugeruje.

3. Do czasu kiedy niezadowolony/oszukany klient sie nie trafi - reklama zaostanie tutaj - chodz doradzam ostroznosc przy zakupach.

4. Poczekajmy az odezwie sie kolega ktory sklep reklamuje - byc moze sie cos wyjasni w tym temacie.

PROSZE o wstrzymanie sie z oskarzeniami wobec sklepu bez dowodow...

Opublikowano
Twoje słowa Marcin kieruj do sklepu nie do mnie.

Ja jedynie wyraziłem swoją opinię, chodź warta ona tyle co kropla w morzu :)

3. Do czasu kiedy niezadowolony/oszukany klient sie nie trafi - reklama zaostanie tutaj - chodz doradzam ostroznosc przy zakupach.

Jestem :mrgreen: Przecież złożyłem zamówienie i nie spodziewam się że dostanę to co prezentowane w opisie czy na zdjęciu :rotfl: :lol2: :lol2: :lol2:

A do kiedy czekamy do potwierdzenia zamówienia - do jutra? :lol2: :rotfl:

A prima aprilis już jutro

Gość slawekmod
Opublikowano

Jak wyżej wymieniony sklep okaże się przekrętem to sam napiszę w nieciekawych ofertach wielkimi literami że to wałek.

Opublikowano

No naprawdę niezła promocja :shock:

Silnik turbinowy za 670 zł to model SimJet 3000-30 który teraz kosztuje prawie 2500Euro co daję lekko 10 000zł.

Koleś lekko przekombinował

A tu jeszcze jeden taki sklep http://www.kolejarz.sklepy24h.pl/

Stronka do turbinki http://www.simjet.com/C1256F6600773F26/0/8A261879D981CFB4C1256F6C006ED543?open

lub sklepu gdzie taką można naprawdę kupić http://shop.pigs-airlines.be/catalog/product_info.php?cPath=956_967&products_id=9284

EDIT

Zamówiłem go za zaliczeniem pocztowym - ciekaw jestem czy go dostanę :rotfl:

Opublikowano

A nie mają silników 4-taktów po 20 dolarów?

Może uzbierało by się troche chętnych na zakupy ???? :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Opublikowano

Prowadzę własną działalność już kilkanaście lat i jak ktoś każe mi wysyłać pieniądze to go "na drzewo " posyłam. Można żądać zaliczki przy zakupach towarów mało chodliwych , sprowadzanych pod klienta ale sprzedawanie towaru z magazynu wyłącznie po dokonanej przedpłacie przez klienta to jest brak poszanowania dla jego czasu . Takie jest moje zdanie . Często dokonuję zakupów pierwszy raz w jakiejś firmie i załatwiam wszystko w 5 minut przez telefon bez pieniędzy ,przelewów i cudowania . Wielu sprzedawców nadal nie rozumie że klient to nie dziad który zawraca im przysłowiową dupę tylko klient to czysty pieniądz...

Jeśli sklep internetowy każe mi przelać pieniądze i czekać więcej niż 24H to ja rezygnuję z takich usług bo świadczy to tylko o tym że firma nie ma towaru na stanie i dopiero za moją kasę go kupi. Dziś firmy kurierskie świadczą usługi dostawy door to door w kilka godzin i to jest realny czas- rano zamawiam towar a popołudniu albo wieczorem mam go w firmie . Ten kto mi każe czekać -przegrywa .

co do cen to często polityka jest taka że reklama głosi np komplet spectrum DX6i za 600zł a na miejscu dowiadujemy się że "cena nierealna i w ogóle skąd się pan urwał" gdy wspomnieć ze reklamują się w ogólnopolskiej gazecie to zaraz zaczyna się wciskanie kitu że to błąd w druku , to nie my to gazeta....... pytam o kolejne pozycje i znów się okazuje że wszystko kilkaset zł drożej ... Nieważne jak o nas mówią ważne by mówili ..chyba z takiego założenia wychodzą tacy przedsiębiorcy. A biedny klient skoro już się wybrał to i tak zostawi kasę bo coś tam kupi skoro się już wybrał do sklepu .

celowo nie wspominam jaki to sklep bo mi za reklamę nie płacą........

Gość slawekmod
Opublikowano

Dla mnie to przekręt.nie wiedziałem że można tam kupić nawet "łudź" :shock:

Opublikowano

Prosze o zapoznanie sie z zasadami tego dzialu ....

Slawku - prosze - wydziel posty do tematu w hyde parku i tam prowadzmy dyskusje, a tu zostawmy tylko odnosnik - nie robmy smietnika w kolejnym dziale :(

Opublikowano
Dokonałem zamówienia i mam adres firmy oraz dane kontaktowe osoby na kogo mam dokonać przelewu.

Starałem się dowiedzieć więcej o tym miejscu i na razie nikt w tym budynku nie zna takiej firmy. W tym celu wykonałem kilka telefonów i nie mam potwierdzenia istnienia tej fimy.

Coś mi się wydaje że to niezły "krzak" ten sklep.

Ten adres to ul.Gdańska 141/7 85-022 Bydgoszcz

na tej ulicy pod tym adresem znajduje sie sklep z artykułami sprzątającymi!

Wiem bo mieszkam 150m od tego miejsca ...

Daj dziecku internet :|

Pozdrawiam was koledzy :)

Opublikowano

Nawet jeśli to oszustwo, to wg, polskiego prawa jeśli zapłacisz za coś, to właściciel sklepu musi Ci to dać. (/EDIT to tak jak z samochodami za kilka złoty na allegro)

Turbinka :mrgreen:

Opublikowano
Nawet jeśli to oszustwo, to wg, polskiego prawa jeśli zapłacisz za coś, to właściciel sklepu musi Ci to dać. (/EDIT to tak jak z samochodami za kilka złoty na allegro)

Turbinka :mrgreen:

Ahhh gdyby życie było takie piękne :wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.