enter1978 Opublikowano 6 Października Autor Opublikowano 6 Października Stery wysokości mam juz zrobione , jeszcze kilka braków jest do uzupełnienia , ale to juz natarcia spływy i na skraju sterów wysokości sa do naklejenia balsowe żeberka które sa wielkości obecnych skrajnych żeberek ale włącznie z poszyciem , jak będę przyklejał to pokażę. Statecznik pionowy przymierzony , pasuje i właśnie schnie już finalnie wklejony. Tak że jeszcze trochę mi zostało do posklejania , ale też sporo mam już zrobione. 3
enter1978 Opublikowano 8 Października Autor Opublikowano 8 Października Statecznik pionowy wklejony, tam jeszcze drobna kosmetyka bedzie potrzebna na łączeniu garba z statecznikiem ale siedzi juz na swoim miejscu. Troche uzupełniam braki np, wstawiłem rurki naprowadzające w kabinkę , więc kabinka juz tez skończona. A teraz zabrałem sie za kompletowanie skrzydła , to co na foto to jeszcze nie wszystko , na razie rozkminiam co i jak, ale nad większością juz zapanowałem. 3
enter1978 Opublikowano 9 Października Autor Opublikowano 9 Października Skrzydło rozszyfrowane , można sklejać ale że jest zaprojektowane pod montaż na rurkach 10mm których nie mam , to muszę pierwsze kupić rurki i dopiero mogę sklejać. Ale pewnie jutro dorwę takie rurki aluminiowe w jakimś budowlanym. 2
enter1978 Opublikowano Sobota o 18:10 Autor Opublikowano Sobota o 18:10 Dzis nie koniecznie po myśli , ale jadę z budową. Dzis sklejałem skrzydło no i fajnie szło aż sie okazało że rura montażowa ta w środku skrzydła przykleiła sie do kilku żeberek , kleiłem cyjakiem i spoiny w okolicy rury sa blisko tej rury , no i cyjak podciekł skleił rurkę z chyba trzema żeberkami i był troche problem. Sytuacja opanowana , zlokalizowałem miejsca gdzie sie skleiło , ponacinałem klej , ale podczas próby obrócenia rurki jedno żeberko pękło , skleiłem je i jest OK , ale straciłem trochę czasu i jeszcze nie wszystko zdązyłem powklejać, to co na foto juz jest posklejane , nie ma jeszcze listwy na natarciu , nie ma gniazda na dźwignię lotki , i nie ma płaskowników weglowych na dźwigarach. Następne skrzydło jak będe sklejał to okolice rury montażowej pozalewam cyjakiem ale bez włożonej rury. 3 1
enter1978 Opublikowano Poniedziałek o 17:57 Autor Opublikowano Poniedziałek o 17:57 Bieżące postępy , Skrzydło posklejane , zrobiłem tez zdjęcia wzmocnień pod nakrętki jak i nakrętek za pomoca których będa zapinane winglety , części z których sie składa gniazdo dźwigni lotki , i części poszycia dolnego , poszycie już posklejane nie ma tylko paseczków na żeberka, jutro je wkleję. 3
Rekomendowane odpowiedzi