robloz Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września Może macie jakiś pomysł jak zrobić imitację blachy falistej na pokryciu "11". Cienka blacha odpada, za duży ciężar w tej skali. Model w skali 1:5 - bawić się w to czy dać spokój?
Geralt Opublikowano Wtorek o 19:18 Opublikowano Wtorek o 19:18 Robercie ja w swojej jedenastce zrobiłem blachę wibault na drukarce 3D z LW-PLA. Wcześniejsza wersja miała poszycie płótno chyba 15g/m2 i epoxy, ale to wyszło za ciężko.
kesto Opublikowano Środa o 14:01 Opublikowano Środa o 14:01 Zobacz tego https://iga-tex.pl/pl/p/TEKTURA-falista-METALIZOWANA-A4-10-arkuszy-/825 Generalnie, to wpisz w google frazę :tektura falista i popatrz co ci podejdzie. W sklepach dla plastyków można znaleźć fajne patenty.
robloz Opublikowano Środa o 14:32 Autor Opublikowano Środa o 14:32 Już to widziałem. Problem w tym, że nie wiadomo jaka jest gruba, ale można zamówić i się zobaczy. Majątek nie kosztuje.
paweln7 Opublikowano Środa o 14:57 Opublikowano Środa o 14:57 Witam A Ja się zapytam czy w tej skali będzie to widać ❓ Oryginalna blacha falista do krycia PZL miała 5,5mm rozstawu fal i 1,2mm głębokości .
robloz Opublikowano Środa o 14:59 Autor Opublikowano Środa o 14:59 Widać to może będzie, tylko pytanie czy warto się męczyć 😁 Zastanowię się jeszcze.
paweln7 Opublikowano Środa o 15:03 Opublikowano Środa o 15:03 Jak masz dostęp do plotera tnącego to potnij foli samoprzylepną na paski 1mm naklej na płat odklej co drugi pryśnij podkładem jak pomalujesz farbą na gotowo będziesz miał fale .
Rekomendowane odpowiedzi