robloz Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września Może macie jakiś pomysł jak zrobić imitację blachy falistej na pokryciu "11". Cienka blacha odpada, za duży ciężar w tej skali. Model w skali 1:5 - bawić się w to czy dać spokój?
Geralt Opublikowano wczoraj o 19:18 Opublikowano wczoraj o 19:18 Robercie ja w swojej jedenastce zrobiłem blachę wibault na drukarce 3D z LW-PLA. Wcześniejsza wersja miała poszycie płótno chyba 15g/m2 i epoxy, ale to wyszło za ciężko.
kesto Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Zobacz tego https://iga-tex.pl/pl/p/TEKTURA-falista-METALIZOWANA-A4-10-arkuszy-/825 Generalnie, to wpisz w google frazę :tektura falista i popatrz co ci podejdzie. W sklepach dla plastyków można znaleźć fajne patenty.
robloz Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu Już to widziałem. Problem w tym, że nie wiadomo jaka jest gruba, ale można zamówić i się zobaczy. Majątek nie kosztuje.
paweln7 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Witam A Ja się zapytam czy w tej skali będzie to widać ❓ Oryginalna blacha falista do krycia PZL miała 5,5mm rozstawu fal i 1,2mm głębokości .
robloz Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu Widać to może będzie, tylko pytanie czy warto się męczyć 😁 Zastanowię się jeszcze.
paweln7 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Jak masz dostęp do plotera tnącego to potnij foli samoprzylepną na paski 1mm naklej na płat odklej co drugi pryśnij podkładem jak pomalujesz farbą na gotowo będziesz miał fale .
Rekomendowane odpowiedzi