Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trzeba użyć rewersu, przełącznika kierunku wychyleń. Jaką masz aparaturę?- jest to różnie rozwiązane w różnych nadajnikach. Ale dobrze że to zauważyłeś przed lotem, czy jego próbą- i tak by się nie udał.

Opublikowano
29 minut temu, Jakub wawa napisał:

Wychlają sie odwrotnie i wymagają w nadajniku odwrócenia.

Zmienisz nadajnik ...i też może się okazać ze są odwrócone. Nie jeden model przez to poległ....

Opublikowano

Zauważyłem to po raz pierwszy w nowym modelu PNP i dlatego się zastanawiam czy to normalne że producent wymaga odwrócenia lotek w nadajniku do prawidłowej pracy. Dotychczas wszystkie moje modele nie wymagały takiej korekty pracy lotek.

Opublikowano

Niestety, to się zdarza.Komponenty całego zestawu pochodzą od różnych poddostawców, jak się tego nie sprawdzi na etapie kompletowania, to idzie w świat jak jest- i tak się dzieje jak u Ciebie. Mam kolegę, teraz już modelarza z doświadczeniem, który jednak miał na samym początku straszne problemy. Mówi mi tak: jak nic nie robię, nie dotykam drążków, to parę sekund model leci- potem gleba. Jak od razu próbuję sterować- gleba natychmiast. Co to może być- przecież stery działają? Spojrzałem na jego Pioniera, włączyłem nadajnik i aku w modelu i tylko gaz nie musiał mieć rewersu.  

• Dzięki 1
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.