Jakub wawa Opublikowano Środa o 12:33 Opublikowano Środa o 12:33 Mam pytanie do doświadczonych czy często i czy w ogóle zdarza się że model prosto ze sklepu ma odwrócone lotki?
Irek M Opublikowano Środa o 14:39 Opublikowano Środa o 14:39 Co to znaczy? Zamocowane dołem do góry czy w nie właściwą stronę wychylają się? 1
Jakub wawa Opublikowano Środa o 17:03 Autor Opublikowano Środa o 17:03 Wychlają sie odwrotnie i wymagają w nadajniku odwrócenia.
zbjanik Opublikowano Środa o 17:18 Opublikowano Środa o 17:18 Trzeba użyć rewersu, przełącznika kierunku wychyleń. Jaką masz aparaturę?- jest to różnie rozwiązane w różnych nadajnikach. Ale dobrze że to zauważyłeś przed lotem, czy jego próbą- i tak by się nie udał.
RobRoy Opublikowano Środa o 17:35 Opublikowano Środa o 17:35 29 minut temu, Jakub wawa napisał: Wychlają sie odwrotnie i wymagają w nadajniku odwrócenia. Zmienisz nadajnik ...i też może się okazać ze są odwrócone. Nie jeden model przez to poległ....
Jakub wawa Opublikowano Czwartek o 04:18 Autor Opublikowano Czwartek o 04:18 Zauważyłem to po raz pierwszy w nowym modelu PNP i dlatego się zastanawiam czy to normalne że producent wymaga odwrócenia lotek w nadajniku do prawidłowej pracy. Dotychczas wszystkie moje modele nie wymagały takiej korekty pracy lotek.
zbjanik Opublikowano Czwartek o 10:20 Opublikowano Czwartek o 10:20 Niestety, to się zdarza.Komponenty całego zestawu pochodzą od różnych poddostawców, jak się tego nie sprawdzi na etapie kompletowania, to idzie w świat jak jest- i tak się dzieje jak u Ciebie. Mam kolegę, teraz już modelarza z doświadczeniem, który jednak miał na samym początku straszne problemy. Mówi mi tak: jak nic nie robię, nie dotykam drążków, to parę sekund model leci- potem gleba. Jak od razu próbuję sterować- gleba natychmiast. Co to może być- przecież stery działają? Spojrzałem na jego Pioniera, włączyłem nadajnik i aku w modelu i tylko gaz nie musiał mieć rewersu. 1
Rekomendowane odpowiedzi