Lech Mirkiewicz Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Kupiłem prosty regulator do ESA 30A Po podłączeniu wszystko działa poprawnie silnik startuje ale po kilku chwilach pracy gdy drążek gazu jest na minimum silnik dalej pracuje na niewielkich obrotach. Nie reaguje też na trymer gazu. Nie miałem jeszcze takiej sytuacji, może ktoś coś poradzi. Link do sklepu: https://pl.aliexpress.com/item/1005003646380360.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.5.2bd81c24MeNA2v&tblci=GiCZGAte9LpWJkw_mdZJromXpADhqUF7A3Po10NcxcqaKSDwjE4ot-yahYWkh4pVMLPMRA&gatewayAdapt=glo2pol
Bodzioch Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Wykonaj kalibrację drążka GAZU. Kanał ustaw najlepiej na std. 100% Metoda kalibracji: Krok 1: Ustaw dźwignię przepustnicy w pozycji maksymalnej Krok 2: Podłącz zasilanie regulatora elektrycznego Krok 3: Regulacja elektryczna wyemituje dwa sygnały dźwiękowe Krok 4: Natychmiast ustaw dźwignię przepustnicy w najniższej pozycji, a regulator elektryczny wyemituje sygnał dźwiękowy (2 sygnały dźwiękowe po podłączeniu do 2S i 4 sygnały dźwiękowe po podłączeniu do 4S) - sygnał dźwiękowy (długi sygnał dźwiękowy na końcu oznacza pomyślną kalibrację) 1
Lech Mirkiewicz Opublikowano 10 godzin temu Autor Opublikowano 10 godzin temu Andrzej, myślisz,że nie robiłem kalibracji? Napisz coś mądrzejszego 🙂 Ustawienia kanału oraz trymera przy kalibracji, zmiana odbiornika i nadajnika też nie przynosi rezultatu. Zareklamowałem już ten zakup, szkoda czasu na ten złom.
Bodzioch Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu Mam kilka sztuk tych regli i działają normalne , nie wiem jak to robię ale nie mam z nimi problemu.Prosty ESC albo działa albo nie.
Lech Mirkiewicz Opublikowano 6 godzin temu Autor Opublikowano 6 godzin temu Nowe odkrycie. Pracę silnika wzbudza ruch drugiego drążka gdy regulator jest już lekko ciepły a nie powinien się grzać przy tak małym obciążeniu. Kupiłem takie dwa i oba są złe ,pewnie jakaś wadliwa partia. Już są w drodze powrotnej do Ali
japim Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Mialem 2 podobne w wersji 40A (podobna czcionka na obudowie). Oddalem za free bo strach na tym latać. Ubiłem 2 modele na tym.
zbjanik Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 14 minut temu, japim napisał: Mialem 2 podobne w wersji 40A (podobna czcionka na obudowie). Oddalem za free bo strach na tym latać. Ubiłem 2 modele na tym. Przemek- jeśli da się w nich zaprogramować hamulec, to chętnie je przygarnę. Ostatnio miałem w kilku różnych reglach problem z tym, może po prostu nie miewają wszystkie takiej opcji?
Jerzy Markiton Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Na 40-tkach latam, udało mi się zaprogramować hamulec..... Kupiłem też 30-tki ale nie zwróciłem uwagi, że były do dronów. Napisałem do sprzedawcy - taka ich uroda. Mają takie oprogramowanie. Tylko do dronów. Nie można przeprogramować. Często w okazyjnej cenie są takie żółte. Mimo, że w opisie występuje zastosowanie do dronów i stałopłatów - nie ma opcji hamulca. Pozdrawiam - Jurek
Rekomendowane odpowiedzi