teeshq Opublikowano 17 godzin temu Opublikowano 17 godzin temu Witam Jakiś czas temu zakupiłem Volantex PhoenixS 1600, mój pierwszy model , to tego radiomaster tx12 mk2 , kilka pakietów ect, chciałbym się podzielić swoimi uwagami jako laika . Uważam że w tej cenie (80euro pnp) nie ma nic lepszego do nauki latania rc , model super stabilny , świetnie lata i dużo wybacza. Po pierwszym dniu lotów postanowiłem dodać klapy zbyt duża prędkość lądowania , oraz umieściłem esc jak najbardziej z przodu gdyż przy pakiecie 1800 musiałem dodać 50g balastu. Teraz jest ok latam na pakietach 1800(104g) i 3300(182g) i mogę samym pozycjonowaniem baterii wstrzelić się w fabryczne CG. Wymieniłem również serwa na metalowe oraz na mocniejsze esc 50a w przyszłości chciałbym przesiąść się na 3s.Poniżej kilka filmów z pierwszych lotów. 17+ min na 3300 pozdrawiam tees 2
robertus Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu Gratulacje. Cieszę się, że Cię wciągnęło i że już zaczynasz modyfikować model pod swoje preferencje.
Rekomendowane odpowiedzi