Skocz do zawartości

Zmiana taryfy Tauronu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, witold_pi napisał:

TO SĄ STARE UMOWY I PRZEZ WIELE LAT FIRMA WIDZI ILE KTOŚ ZUŻYWA ENERGI, produkcję też da się oszacować bo ta się nie zmienia o więcej niż 10-20% rocznie.

I co w związku z tym? Uważasz, że Tauron powinien zmienić rozliczanie tylko tym którym się bilans nie domyka? To dopiero byłby wrzask i lament, że Tauron dzieli prosumentów na lepszy i gorszy sort.

Opublikowano
Godzinę temu, dariuszj napisał:

I co w związku z tym? Uważasz, że Tauron powinien zmienić rozliczanie tylko tym którym się bilans nie domyka? To dopiero byłby wrzask i lament, że Tauron dzieli prosumentów na lepszy i gorszy sort.

Tauron zmienia tak aby jemu było dobrze, mnie dotychczasowe zasady odpowiadają. Nic nie musi dopłacać do mnie. Są faktury zaliczkowe co 2 miesiące, a rozliczenie prądu i kasy na koniec roku.  Dla tych co narzekają na koszty pompy ciepła, mnie gaz wychodzi ok 1,5 tys miesięcznie tej zimy, za kwiecień połowa z tego. Nowy piec kondensacyjny i 300 l zbiorik wody.

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.