dariuszj Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 3 godziny temu, witold_pi napisał: TO SĄ STARE UMOWY I PRZEZ WIELE LAT FIRMA WIDZI ILE KTOŚ ZUŻYWA ENERGI, produkcję też da się oszacować bo ta się nie zmienia o więcej niż 10-20% rocznie. I co w związku z tym? Uważasz, że Tauron powinien zmienić rozliczanie tylko tym którym się bilans nie domyka? To dopiero byłby wrzask i lament, że Tauron dzieli prosumentów na lepszy i gorszy sort.
witold_pi Opublikowano 49 minut temu Autor Opublikowano 49 minut temu Godzinę temu, dariuszj napisał: I co w związku z tym? Uważasz, że Tauron powinien zmienić rozliczanie tylko tym którym się bilans nie domyka? To dopiero byłby wrzask i lament, że Tauron dzieli prosumentów na lepszy i gorszy sort. Tauron zmienia tak aby jemu było dobrze, mnie dotychczasowe zasady odpowiadają. Nic nie musi dopłacać do mnie. Są faktury zaliczkowe co 2 miesiące, a rozliczenie prądu i kasy na koniec roku. Dla tych co narzekają na koszty pompy ciepła, mnie gaz wychodzi ok 1,5 tys miesięcznie tej zimy, za kwiecień połowa z tego. Nowy piec kondensacyjny i 300 l zbiorik wody.
Rekomendowane odpowiedzi