tytan001 Opublikowano Niedziela o 23:05 Opublikowano Niedziela o 23:05 Witam posiadam aparature Turnigy 9XR PRO Mode 2 z modułem XJT i pytanie moje takie czy zmienic aparature na Radiomaster TX16s. Latam szybowcami i samolotami
zbjanik Opublikowano Niedziela o 23:21 Opublikowano Niedziela o 23:21 Najlepiej samemu sobie odpowiedzieć na takie pytanie. Jeśli posiadana aparatura cię jakoś blokuje, czegoś jej brak, to zmieniaj. Jeśli nie, to po co zmieniać?
tytan001 Opublikowano Poniedziałek o 00:03 Autor Opublikowano Poniedziałek o 00:03 Według specyfikacji to duży przeskok
maxiiii Opublikowano Poniedziałek o 05:23 Opublikowano Poniedziałek o 05:23 A po co? Nic nowego nie uzyskasz. Chyba, że brakuje ci zasięgu? Zmień oprogramowanie na er9x i zobaczysz dopiero co posiadasz. 1 1
tytan001 Opublikowano Poniedziałek o 06:33 Autor Opublikowano Poniedziałek o 06:33 Dziękuję bardzo za pomoc 1
a74BACK Opublikowano Poniedziałek o 08:52 Opublikowano Poniedziałek o 08:52 er9x jest domyślnie w Turnigy 9xr PRO. Jak masz potrzebę to zmień, ale to nic nie zmieni 😀 Jak działa, to używaj nadal. Mam taki sam setup i nic nie zmieniam. Wymieniałem kiedyś sam moduł wcz XJT, bo padł i tracił zasięg. Co do samego radia, to warto podkleić potencjometry na klej na gorąco, bo blaszki sie wysuwają i przestawiają się potencjometry 1
maxiiii Opublikowano Poniedziałek o 16:17 Opublikowano Poniedziałek o 16:17 Moja pomyłka w nazwie. Chodzi o ersky9x. Nie ma lepszego oprogramowania.
tytan001 Opublikowano Poniedziałek o 19:59 Autor Opublikowano Poniedziałek o 19:59 Ja aktualnie mam wgrane openTx
a74BACK Opublikowano wczoraj o 07:07 Opublikowano wczoraj o 07:07 OpenTx to klon (dziecko) ersky9x równie dobre, bardzo zbliżone. Nie zmieniaj, nic nowego nie osiągniesz 😉 Oba softy są super, ale jak ktoś całe życie używał Graupnera, czy Futaby, to zmiana na to otwarte programowanie z logiką "komputerową" jest naprawdę trudne i wymaga główkowania. Jak już sie nauczymy, to z kolei trudno wrócić do softu Futaby, czy Graupnera
d2f Opublikowano wczoraj o 18:48 Opublikowano wczoraj o 18:48 W dniu 8.06.2026 o 01:05, tytan001 napisał: czy zmienic aparature na Radiomaster TX16s. Latam szybowcami i samolotami Czegoś Ci brakuje w 9xr pro? .... oprócz lepszych drążków? W każdej 9xr pro zmieniałem drążki na taranisowe, bo oryginalne były dla mnie nie do przyjęcia.
tytan001 Opublikowano 16 godzin temu Autor Opublikowano 16 godzin temu Na ta chwile nic nie brakuję.Jeśli można spytać duzo zabawy ze zmianą drążków bo te oryginalne chodzą właśnie mało płynie
maxiiii Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Od taranisa nie do końca pasują śrubki. Trzeba troche pokombinować. Na krańcach tez maja mniejszy zakres. Mocno nie przeszkadza ale warto wiedzieć.
Rekomendowane odpowiedzi