Skocz do zawartości

Mam TURNIGY 9XR-PRO z modułem XJT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam aparature Turnigy 9XR PRO Mode 2 z modułem XJT i pytanie moje takie czy zmienic aparature na Radiomaster TX16s.

Latam szybowcami i samolotami 

Opublikowano

Najlepiej samemu sobie odpowiedzieć na takie pytanie. Jeśli posiadana aparatura cię jakoś blokuje, czegoś jej brak, to zmieniaj. Jeśli nie, to po co zmieniać? 

Opublikowano

er9x jest domyślnie w Turnigy 9xr PRO. Jak masz potrzebę to zmień, ale to nic nie zmieni 😀 

Jak działa, to używaj nadal. Mam taki sam setup i nic nie zmieniam. Wymieniałem kiedyś sam moduł wcz XJT, bo padł i tracił zasięg. Co do samego radia, to warto podkleić potencjometry na klej na gorąco, bo blaszki sie wysuwają i przestawiają się potencjometry

• Dzięki 1
Opublikowano

OpenTx to klon (dziecko) ersky9x równie dobre, bardzo zbliżone. Nie zmieniaj, nic nowego nie osiągniesz 😉

Oba softy są super, ale jak ktoś całe życie używał Graupnera, czy Futaby, to zmiana na to otwarte programowanie z logiką "komputerową" jest naprawdę trudne i wymaga główkowania. Jak już sie nauczymy, to z kolei trudno wrócić do softu Futaby, czy Graupnera

Opublikowano
W dniu 8.06.2026 o 01:05, tytan001 napisał:

czy zmienic aparature na Radiomaster TX16s.

Latam szybowcami i samolotami 

Czegoś Ci brakuje w 9xr pro? 

.... oprócz lepszych drążków? 

W każdej 9xr pro zmieniałem drążki na taranisowe, bo oryginalne były dla mnie nie do przyjęcia. 

Opublikowano

Na ta chwile  nic nie brakuję.Jeśli można spytać duzo zabawy  ze zmianą drążków  bo te oryginalne  chodzą właśnie mało  płynie 

Opublikowano

Od taranisa nie do końca pasują śrubki. Trzeba troche pokombinować. Na krańcach tez maja mniejszy zakres. Mocno nie przeszkadza ale warto wiedzieć.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.