tytan001 Opublikowano Niedziela o 23:05 Opublikowano Niedziela o 23:05 Witam posiadam aparature Turnigy 9XR PRO Mode 2 z modułem XJT i pytanie moje takie czy zmienic aparature na Radiomaster TX16s. Latam szybowcami i samolotami
zbjanik Opublikowano Niedziela o 23:21 Opublikowano Niedziela o 23:21 Najlepiej samemu sobie odpowiedzieć na takie pytanie. Jeśli posiadana aparatura cię jakoś blokuje, czegoś jej brak, to zmieniaj. Jeśli nie, to po co zmieniać?
tytan001 Opublikowano Poniedziałek o 00:03 Autor Opublikowano Poniedziałek o 00:03 Według specyfikacji to duży przeskok
maxiiii Opublikowano Poniedziałek o 05:23 Opublikowano Poniedziałek o 05:23 A po co? Nic nowego nie uzyskasz. Chyba, że brakuje ci zasięgu? Zmień oprogramowanie na er9x i zobaczysz dopiero co posiadasz. 1 1
tytan001 Opublikowano Poniedziałek o 06:33 Autor Opublikowano Poniedziałek o 06:33 Dziękuję bardzo za pomoc 1
a74BACK Opublikowano Poniedziałek o 08:52 Opublikowano Poniedziałek o 08:52 er9x jest domyślnie w Turnigy 9xr PRO. Jak masz potrzebę to zmień, ale to nic nie zmieni 😀 Jak działa, to używaj nadal. Mam taki sam setup i nic nie zmieniam. Wymieniałem kiedyś sam moduł wcz XJT, bo padł i tracił zasięg. Co do samego radia, to warto podkleić potencjometry na klej na gorąco, bo blaszki sie wysuwają i przestawiają się potencjometry 1
maxiiii Opublikowano Poniedziałek o 16:17 Opublikowano Poniedziałek o 16:17 Moja pomyłka w nazwie. Chodzi o ersky9x. Nie ma lepszego oprogramowania.
tytan001 Opublikowano Poniedziałek o 19:59 Autor Opublikowano Poniedziałek o 19:59 Ja aktualnie mam wgrane openTx
a74BACK Opublikowano Wtorek o 07:07 Opublikowano Wtorek o 07:07 OpenTx to klon (dziecko) ersky9x równie dobre, bardzo zbliżone. Nie zmieniaj, nic nowego nie osiągniesz 😉 Oba softy są super, ale jak ktoś całe życie używał Graupnera, czy Futaby, to zmiana na to otwarte programowanie z logiką "komputerową" jest naprawdę trudne i wymaga główkowania. Jak już sie nauczymy, to z kolei trudno wrócić do softu Futaby, czy Graupnera
d2f Opublikowano Wtorek o 18:48 Opublikowano Wtorek o 18:48 W dniu 8.06.2026 o 01:05, tytan001 napisał: czy zmienic aparature na Radiomaster TX16s. Latam szybowcami i samolotami Czegoś Ci brakuje w 9xr pro? .... oprócz lepszych drążków? W każdej 9xr pro zmieniałem drążki na taranisowe, bo oryginalne były dla mnie nie do przyjęcia.
tytan001 Opublikowano wczoraj o 06:21 Autor Opublikowano wczoraj o 06:21 Na ta chwile nic nie brakuję.Jeśli można spytać duzo zabawy ze zmianą drążków bo te oryginalne chodzą właśnie mało płynie
maxiiii Opublikowano wczoraj o 13:09 Opublikowano wczoraj o 13:09 Od taranisa nie do końca pasują śrubki. Trzeba troche pokombinować. Na krańcach tez maja mniejszy zakres. Mocno nie przeszkadza ale warto wiedzieć.
d2f Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Niestety trochę zabawy jest, trzeba deko przerobić gniazda i mocowania. Ale oryginalne drążki są tak słabe przy tych z taranisa, że bez zmiany nie dałem rady. https://rc-fpv.pl/viewtopic.php?t=45796
Rekomendowane odpowiedzi