robloz Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia Czy odległość zbiornika od silnika benzynowego ma duże znaczenie? Chodzi mi o to czy można zamontować zbiornik dalej np. pod figurką pilota żeby go nie było widać, ale to jakieś 20-25 cm od silnika.
Irek M Opublikowano 3 Sierpnia Opublikowano 3 Sierpnia Benzynowe mają pompę więc można umieszczać dalej. Przy rozruchu pierwszego 26cm3 zbiornik był prawie metr niżej niż silnik :-). Po paliwie w wężyku będziesz widział jak zaciąga paliwo kręcąc śmigłem.
Grzegorz Rękoś Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia Odległość nie przeszkadza , ale zbiornik jak najbliżej środka ciężkości
robloz Opublikowano wczoraj o 12:45 Autor Opublikowano wczoraj o 12:45 Może nie w temacie, ale w DLE 20 RA max. obroty mam już w połowie otwarcia przepustnicy. Póżniej się już nic nie dzieje. To samo na śmigle 15x8 i 16x6. Coś nie tak czy ten typ tak ma?
Grzesiek Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Też tak mam tyle ze mam boczny wydech.Gdzieś czytalem ze problem tkwi w gaźniku.Jest zalożony walbro najmniejszy jaki jest dostępny ale i tak za duży do tego silnika.Ustaw sobie krzywą gazu w nadajniku tak abyś miał pełny ruch drążka i po problemie. Ps Tu też ten problem. https://www.flyinggiants.com/forums/showthread.php?t=74845&utm_source=google&utm_medium=organic
robloz Opublikowano 9 godzin temu Autor Opublikowano 9 godzin temu Ustawione mam tak, że pełne wychylenie drążka to też pełny obrót serwa i przepustnicy. Tylko że od połowy obrotu przepustnicy nic się nie dzieje.
Andrzej68IX Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu Robercie nie znam się na Expo itp. Ja takie rzeczy załatwiam ustawiając to procentowo. Przykładowo w tej chwili masz 100% ustawiasz patrząc w gaźnik na 50-70% i wtedy przepustnica powinna się wychylić do mniej więcej połowy (pełny gaz jak napisałeś).
Rekomendowane odpowiedzi