Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy odległość zbiornika od silnika benzynowego ma duże znaczenie?
Chodzi mi o to czy można zamontować zbiornik dalej np. pod figurką pilota żeby go nie było widać, ale to jakieś 20-25 cm od silnika.

Opublikowano

Benzynowe mają pompę więc można umieszczać dalej. Przy rozruchu pierwszego 26cm3 zbiornik był prawie metr niżej niż silnik :-). Po paliwie w wężyku będziesz widział jak zaciąga paliwo kręcąc śmigłem.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Może nie w temacie, ale w DLE 20 RA max. obroty mam już w połowie otwarcia przepustnicy.

Póżniej się już nic nie dzieje. To samo na śmigle 15x8 i 16x6.

Coś nie tak czy ten typ tak ma?

Opublikowano

Też tak mam tyle ze mam boczny wydech.Gdzieś czytalem ze problem tkwi w gaźniku.Jest zalożony walbro najmniejszy jaki jest dostępny ale i tak za duży do tego silnika.Ustaw sobie krzywą gazu w nadajniku tak abyś miał pełny ruch drążka i po problemie.

Ps 

Tu też ten problem.

https://www.flyinggiants.com/forums/showthread.php?t=74845&utm_source=google&utm_medium=organic

Opublikowano

Ustawione mam tak, że pełne wychylenie drążka to też pełny obrót serwa i przepustnicy. Tylko że od połowy obrotu przepustnicy nic się nie dzieje. 

Opublikowano

Robercie nie znam się na Expo itp. Ja takie rzeczy załatwiam ustawiając to procentowo. 

Przykładowo w tej chwili masz 100% ustawiasz patrząc w gaźnik na 50-70% i wtedy przepustnica powinna się wychylić do mniej więcej połowy (pełny gaz jak napisałeś).

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.