Daniel1978 Opublikowano Czwartek o 13:48 Opublikowano Czwartek o 13:48 Dzień dobry. Dostałem taki oto śmigłowiec. Brakuje odbiornika. W zestawie producent daje odbiornik Spektrum AR 636 H. Pytanie czy mogę dać inny odbiornik latam na aparaturze Spektrum więc kilka mam. Wiem że smigłowiec z tym odbiornikiem ma funkcję Safe.
young Opublikowano Czwartek o 14:36 Opublikowano Czwartek o 14:36 Spektrum na stronie podaje jeżeli chcesz zastąpić AR636H to AR631 jest znacznie ciekawszą współczesną alternatywą. Spektrum oficjalnie wymienia AR631 i AR637T wśród odbiorników obsługujących nowszą platformę AS3X No nie nie tylko safe ale znaczenie ma gyro to jest ważne . Ponadto zamiennik trzeba całkowicie od nowa ustawiać !
Patryk Sokol Opublikowano wczoraj o 07:09 Opublikowano wczoraj o 07:09 Tutaj nie jest potrzebny odbiornik z AS3X, tylko flybarless i odbiornik. Tym był AR636H, czyli połączeniem obu tych rzeczy. Ten helikopter nie ma flybara, więc bez tego będzie nie do opanowania Więc albo ten konkretny odbiornik od Spektrum, albo musisz inaczej kombinować. Poleciłbym dowolny odbiornik Spektrum, który ma wyjście cyfrowe (DSMX, SRXL, albo SRXL2) i do tego FBLa z Rotorflightem (np: https://rcmaniak.pl/pl/p/Kontroler-Matek-G474-HLite-Flight-Controller/5764 ) I z taką konfiguracją poleci lepiej niż kiedykolwiek latał. Bądź drożej i nie lepiej: https://www.rc4max.com/spektrum-jednostka-sterujaca-fc6350hx-heli-flybarless Sprzęt od Spektrum Ale! Jeśli nie latałeś wcześniej helikami, to ten model radochy Ci nie da. Tzn. jedno twardsze przyziemienie i po zabawie, bo części do Blade'ów już za bardzo nie ma. Jeśli serio chcesz coś innego niż ciekawostkę historyczną, to lepiej spraw sobie Goosky'a S1, albo S2
CrazyTomas Opublikowano wczoraj o 14:27 Opublikowano wczoraj o 14:27 Koledzy! Przewertowałem p. B. Spundę z 1976, 1984 i 1989 i dalej jestem ciemny. Flybar to jak rozumiem te pręty wystające z osi wirnika prostopadle do łopat (w lotnictwie mówi się łopaty w okrętnictwie skrzydła, paradoks). Są z reguły zakończone małymi skrzydełkami. Czy jest jakaś strona, może być nie po naszemu, co ten flybar robi. Czy lepiej z nim czy bez niego?
Rekomendowane odpowiedzi