Daniel1978 Opublikowano Piątek o 17:40 Opublikowano Piątek o 17:40 Drodzy koledzy. Chciałem dokonać aktualizacji nadajnika... Niby wszystko trwało dobrze, pasek aktualizacji leci do przodu a tu na koniec takie coś😲
young Opublikowano Piątek o 18:45 Opublikowano Piątek o 18:45 Nie wygląda to dobrze , podobny soft jak w mojej dx18 . Wrzuć w chata gpt może coś doradzi bo nie jesteś pierwszy ! Cytuję W przypadku Spektrum DX10t taki błąd po aktualizacji był już opisywany i nie musi oznaczać uszkodzenia sprzętowego. W jednym z udokumentowanych przypadków DX10t została „zbrickowana” przez aktualizację, a przyczyną było przejście na nowszą wersję bez wcześniejszej wersji pośredniej. Serwis przywrócił radio przez Factory Reset i ponowne wgranie firmware. � RC-Network.de +1 Co bym zrobił teraz Nie próbuj ponownie wgrywać najnowszego firmware na ślepo. Wyjmij kartę SD z nadajnika. Przy wyłączonym nadajniku spróbuj uruchomić go, trzymając wciśniętą rolkę przez 10–30 sekund. W niektórych przypadkach DX10t wychodziła w ten sposób z komunikatu System Faul
Daniel1978 Opublikowano Piątek o 20:16 Autor Opublikowano Piątek o 20:16 Niestety pozostaje wysyłka do serwisu.
oki188 Opublikowano Sobota o 11:16 Opublikowano Sobota o 11:16 Podobny przypadek miałem w DX9 podczas aktualizacji. Wciskasz rolkę i włączasz aparature. Dalej trzymasz ją ponad 30 sekund aż aparatura wejdzie do menu wówczas musisz usunąć wszystkie modele z pamięci. I zrobić opcje chyba sie nazywała "validate" po czym powinna sie normalnie uruchomić a jak nie to serwis.
Daniel1978 Opublikowano Sobota o 12:14 Autor Opublikowano Sobota o 12:14 Niestety ta metoda nie pomaga. Trzymam ponad minutę, ekran tylko znika poczym znowu się pojawia logo spektrum i komunikat o awarii i tak w kółko. Cóż serwis.. ciekawe ile taka naprawa jest warta? Mam nadzieję że nieprzekracza wartości radia🤔
ksdl Opublikowano Sobota o 12:33 Opublikowano Sobota o 12:33 Zerknij jeszcze czy tam nie ma baterii podtrzymującej i czy ona przypadkiem nie padła.
oki188 Opublikowano Sobota o 18:41 Opublikowano Sobota o 18:41 Jeśli sposób z rolka nie działa to już bardziej jej nie zepsujesz możesz jeszcze spróbować wgrać jej oprogramowanie z karty takie jakie miałeś przed aktualizacją lub starsze (jeśli jest dostępne do pobrania) W tych nadajnikach bez problemu można wgrywać aktualizacje wsteczne robiąc tak zwany "Downgrade"
Daniel1978 Opublikowano Niedziela o 04:45 Autor Opublikowano Niedziela o 04:45 Niestety nie mam starszej aktualizacji. Na stronie Moje Spektrum też nie jest dostępne albo nie mogę znaleźć. Pisałem już do Scorpio zobaczymy w tygodniu....
oki188 Opublikowano Niedziela o 07:29 Opublikowano Niedziela o 07:29 Szkoda że nie ma starszych wersji. 😔😔
Rekomendowane odpowiedzi