robloz Opublikowano wczoraj o 07:59 Opublikowano wczoraj o 07:59 Sezon zakończony, więc można ruszyć z nową budową. Rozpiętość 220cm. Napęd Dle 30 lub 35, zależnie od wagi. Pokrycie planowałem z koveralu, ale warunki lokalowe nie pozwolą na to, chyba że znajdę jakieś inne lokum. Nie chodzi o samo pokrycie (to akurat na lakier akrylowy), ale o póżniejsze malowanie. Zamiast tego wymyśliłem taką metodę: części kryte płótnem to Oratex, a kryte blachą to balsa + zwykła folia. Zrobię próbę na jakimś elemencie i zobaczymy jak to wyjdzie. 3 1
RobRoy Opublikowano wczoraj o 08:42 Opublikowano wczoraj o 08:42 Na czym bazujesz - zestaw czy własny projekt ?
robloz Opublikowano wczoraj o 09:26 Autor Opublikowano wczoraj o 09:26 Można powiedzieć że to taka składanka. Plany kiedyś znalazłem na czeskiej stronie odpowiednio przeskalowane, do tego trochę z planów Jaka 12 na uwięzi Schera, TBiU, modelarz i wszytko to co się znalazło w necie. Model będzie w malowaniu latającej karetki pogotowia. Do szczęścia brakuje mi tylko fotki ( do dokumentacji startowej ) tego samolotu z góry . 2
robloz Opublikowano wczoraj o 10:51 Autor Opublikowano wczoraj o 10:51 To niestety jest zdjęcie modelu, u sędziów to nie przejdzie. 😀
Rekomendowane odpowiedzi