madrian Opublikowano 10 Września 2011 Opublikowano 10 Września 2011 To podsunę duży motoszybowiec ze skrzydłem fornirowanym. Bardzo fajna technologia. Można popróbować lotów na bardziej specjalistycznych profilach niż CLARK-Y czy NACA 24xx
robertus Opublikowano 10 Września 2011 Opublikowano 10 Września 2011 Darku, skrzydło ze styropianu wyszło Ci lżejsze niż z depronu? Właśnie robię skrzydło do wing dragona z depronu i wychodzi o 50% lżejsze niż oryginalne styropianowe.
utopia Opublikowano 10 Września 2011 Opublikowano 10 Września 2011 To podsunę duży motoszybowiec ze skrzydłem fornirowanym. Bardzo fajna technologia.Można popróbować lotów na bardziej specjalistycznych profilach niż CLARK-Y czy NACA 24xx ekhem..... że tak .......... ten tego proponuje wyciąć sobie negatyw Clarków w kilku grubościach % i przejść się po sklepach .. popatrzeć po przykładać........ problemem nie jest profil a niedbałe odwzorowanie fizyka od lat 60 czy 70 się nie zmieniła powietrze tez nie ewoluowało......
madrian Opublikowano 11 Września 2011 Opublikowano 11 Września 2011 Ale człowiek za to wymyślił jak je lepiej wykorzystać. :wink: Po coś się w końcu profile nowe wymyśla.
darek_op Opublikowano 20 Września 2011 Autor Opublikowano 20 Września 2011 Toto dostał nowe skrzydełko Ma wklejony z dwóch stron dzwigar sosnowy 5x5 i zostało oklejone taśma pakową. Jest naprawde bardzo sztywne i dodatkowo prawie 200g lżejsze :mrgreen: Skrzydło wycięte ze styropianu ma bardzo dobrze odwzorowany profil Samolot zdecydowanie lepiej lata chociażby ze względu na kuracje odchudzającą, ale mam także wrażenie,że prawidłowy , zgodny z planami profil zapewnia mu spokojniejszy lot. Poniżej filmik autorstwa Andrzeja z poniedziałkowych lotów
darek.3333 Opublikowano 21 Września 2011 Opublikowano 21 Września 2011 Który to Józefów bo w moim nie ma takiego lotniska :cry:
darek_op Opublikowano 21 Września 2011 Autor Opublikowano 21 Września 2011 http://maps.google.pl/maps/ms?msa=0&msi ... ea77366474
darek.3333 Opublikowano 21 Września 2011 Opublikowano 21 Września 2011 http://maps.google.pl/maps/ms?msa=0&msi ... ea77366474 Coś mi ten link nie zadziałał............ :cry:
darek_op Opublikowano 21 Września 2011 Autor Opublikowano 21 Września 2011 Tutaj jest cały wątek o tym lotnisku
marcin314 Opublikowano 22 Września 2011 Opublikowano 22 Września 2011 Witam Widzę wątek o TOTO7 to wrzócę pare groszy. Mój samolot jest oklejony folią do reklam i jest lekko przyciężkawy miałem problemy z ulotnieniem. dodatkowo wrzóciłem do niego nadajnik i kamerkę i powstała platforma fpv. Pozdrawiam wszystkich
marcin314 Opublikowano 22 Września 2011 Opublikowano 22 Września 2011 Witam Widzę wątek o TOTO7 to wrzócę pare groszy. Mój samolot jest oklejony folią do reklam i jest lekko przyciężkawy miałem problemy z ulotnieniem. dodatkowo wrzóciłem do niego nadajnik i kamerkę i powstała platforma fpv. Pozdrawiam wszystkich
mastergame Opublikowano 22 Września 2011 Opublikowano 22 Września 2011 To podsunę duży motoszybowiec ze skrzydłem fornirowanym. Bardzo fajna technologia.Można popróbować lotów na bardziej specjalistycznych profilach niż CLARK-Y czy NACA 24xx Tak się wtrące niedbale Można budować, tylko pytanie - po co? Ze skrzydła zrobić super aerodynamiczny płat, o wspaniałych właściwościach, natomiast kadłub z lat 30 i 40 samolotów? No, może nawet i 20? IMO to tak jakby do malucha włożyć silnik od F1, lub coś w ten deseń Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.