skidan Opublikowano 13 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2009 Dual rate i expo działają równocześnie bez żadnych problemów, nawet można ustawić dwa osobne nastawy dual rate i expo przełączane przełącznikiem. Na monitorze nie widać działania dual rate i expo – widać wychylenia drążków sterowych Przed chwilą okazało się że podczas pracy aparatury na programie pepejoy ustawienie expo (nawet 1%) powodowało ustawienie dual rate na 100%. Podczas pracy z modułem i odbiornikiem efekt będzie taki sam. To chyba jakiś błąd oprogramowania. Wychodzi na to że albo expo albo dual rate Czyli jednak nie działa D/R razem z EXPO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 i mały filmik: http://www.youtube.com/watch?v=m67dVdt3oE0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 Wyglada w miare przyzwoicie mam nadzieje ze przyzwyczaje sie do tych napisow w kwadratowych nawiasach bo probujac odczytac coniektore opcje czlowieka szlak trafic pewnie moze :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 15 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2009 no to zrobilem zamowienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabanosik Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 jacek LP jakbyś mógł podać wymiary jaki pakiet zmieści się w nadajniku byłbym wdzięczny. Przy okazji zapytam o pakiet bo widze ,że pakiety lipol do nadajnika mają mało C (np. discharging 3c) Jeśli włożę lipola 2000mAh 3s 20c to rozumiem ,że 20C nie zaszkodzi tylko są droższe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Jeśli włożę lipola 2000mAh 3s 20c to rozumiem ,że 20C nie zaszkodzi tylko są droższe ? Nie zaszkodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Pakiet dedykowany do Tx np. taki: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7346&Product_Name=Rhino_2620mAh_3S_11.1v_Transmitter_Lipoly_Pack się mieści. Kieszeń na pakiet ma wielkość taką samą jak w innych nadajnikach, które są zasilane 8x Nixx. W aparaturze, którą testowałem wciśnięty jest pakiet 2100 3S 20C Aligna, przeznaczony do zasilania T-rexa 450, zmieścił się na styk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Przed zamówieniem właśnie tego radia powstrzymają mnie jeszcze dwie niewiadome. Czy wtyczka pakietu jest zgodna ze standardem JR? Czy jest możliwe proste podłączenie jej w funkcji trener-uczeń do DX7? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 17 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2009 Nie wiem czy mozna podłączyć się złączem trenera do DX7. Wtyczka pakietu jest taka sama jak do balancera pakietów LiPo 2S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vexatus Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Witam Panowie, Pojawił się następujący komentarz na stronce HC a'propos tej aparaturki: Dual Rate plus Expo is working perfect. Instruction: After entering D/R&EXP menu, first change D/R setting and second change EXP setting. Please note: Do not change the D/R switch position, when you are in the D/R menu! Then leave menu by pressing MENU button. Then change the D/R swtich position (eg from OFF to ON). Enter the D/R&EXP menu again and change settings beginning from D/R setting and ending by EXP setting. Leave the menu again by pressing MENU button. Finish! Czy posiadacze mogą potwierdzić, czy zgodnia z tą instrukcją działa? I jeszcze jedno: Ailvator doesn't work, confirmed by others. Czy można prosić o potwierdzenie tego również? Pozdrawiam Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 No i wczoraj przyszla paczuszka a w niej nadajnik , modul i 2 czeterokanalowe odbiorniczki Z braku akumulatorow nie wlaczalem nadajnika ale mam nadzieje ze jest OK co dzis sprawdze. Tak na szybko aby cos rzec o jakosci to smiem twierdzic ze jakosc plastikow jest lepsza niz w SPEKTRUM. To tak dla porownania. Przyciski u mnie chodza OK bez przycinania i nadmiernej sily. Bardzo fajnie chodzi gaz --- znacznie precyzyjniejsza zebatka nie w opticu czy spektrum. To tyle a wieczorem kolejne spostrzezenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabanosik Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Dziś miałem zamawiać nadajnik, a tu zaskoczenie.Wycofali chyba ze sprzedarzy.Ktoś wie coś na ten temat? Dwa tygodnie myślałem jaki nadajnik kupić,a jak podjąłem decyzje to zniknął ze sklepu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Dziś miałem zamawiać nadajnik, a tu zaskoczenie.Wycofali chyba ze sprzedarzy.Ktoś wie coś na ten temat?Dwa tygodnie myślałem jaki nadajnik kupić,a jak podjąłem decyzje to zniknął ze sklepu Problemów za dużo, reklamacji za dużo może ( na pewno ) i poszedł w siną dal .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Problemów za dużo, reklamacji za dużo może ( na pewno ) i poszedł w siną dal .... Ta aparatura jest na rynku juz od dawna oczywiscie pod innmi nazwami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 To może kwestie praw? Ale prawa tam? :shock: A na ichnim forum nic nie piszą na ten temat? To całkiem dobre źródło informacji zawsze było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 np: imax 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vexatus Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Forum HC nie działa i zgodnie z tym co piszą - będzie działać za jakieś 2 dni. A na rcgroups wyczytałem, że ktoś dostał od nich odpowiedź, że ponieważ wielu ich klientów było niezadowolonych z niedziałania D/R z Expo (dalej nikt nie potwierdził sposobu, który zacytowałem) - wstrzymali sprzedaż do momentu odpowiedzi od producenta, co ma zamiar z tym zrobić. Czyli HC zrozumiało i stara się (przynajmniej oficjalnie) coś z tym zrobić. Dalej też nie wiadomo jak kwestia problemów z "ailvators", o którym pare osób też wspominało. Pozdrawiam Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Siedząc ostatnio w temacie tej aparatury chciałem poinformować, że na stronie hobbycity (patrz oferta) http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8992&Product_Name=Turnigy_9X_9Ch_Transmitter_Only_(Mode_2) ukazała się następująca informacja: Important. Some customers have found difficulty with the D/R & EXP settings. Please be sure you change D/R first, exit the menu then re-enter the menu to modify the EXP setting. Modifying them together will reset the D/R. W wolnym tłumaczeniu proszą o to aby najpierw ustawić tylko dual rate następnie wyjść z menu, ponownie wejść do menu i ustawić expo. Ustawianie jednoczesne resetuje ustawienie drugiego trybu tzn. jeśli nie wykona się tego w opisany powyżej sposób to ustawienie expo będzie kasowało ustawienie dual rate. Edit: oferta sprzedaży jest aktualna na stronie UH. 208 na stanie magazynowym w tej chwili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabanosik Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 No to i ja zamówie.A co sądzicie o module i odbiorniku Corony? Tylko te odbiorniki są na stanie.I czym się różni FHSS od DSSS ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andych Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Z modułem Corony to ja bym dał sobie na wstrzymanie, patrz ostatni temat o pierwszym strąceniu na 2.4: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=16331 Jeżeli to radio, to, dlaczego nie moduł tego samego producenta? http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9022&Product_Name=2.4Ghz_Module_for_TGY_9X_Transmitter_(FHSS) Odbiorniki pewnie lada moment będą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.