noker Opublikowano 8 Marca 2012 Opublikowano 8 Marca 2012 Po co robiłeś kalibrację? Coś było nie tak z nadajnikiem po wyciągnięciu z pudełka?
mkrawcz1 Opublikowano 8 Marca 2012 Opublikowano 8 Marca 2012 Przypadkiem z portem trenera czegoś w menu nie robiłeś?
eptita Opublikowano 8 Marca 2012 Opublikowano 8 Marca 2012 Twardy reset (EXIT + włącz aparaturę) puść EXIT kilkanaście pisków głośnika i po chwili powinna się podnieść.
Arturo Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 Nie grzebałem za bardzo w menu i jak coś przestawiłem ,to wracałem do położenia wyjściowego.Twardy reset pomógł i śmiga jak trzeba.Eptita punkcik,tylko gdzie to kliknąć ,bo nie widzę .A kalibrowałem ponieważ w opcji display te kreseczki wychylały się nie do końca skali i chciałem to poprawić , a wyszło jak wyszło .Najważniejsze ,że działa .Teraz tylko pogoda odpowiednia i w górę . Dziekuję za pomoc pozdr.
eptita Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 No nie wiem, czy tutaj bez założenia swojego wątku zaaplikujesz mi punkcik chyba, że przez Admina.
pawel4090 Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 Panowie, tu na forum zawsze wesoło Marcin przybijam piątkę... :wink:
eptita Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 Panowie kolega napisał to: Twardy reset pomógł i śmiga jak trzeba.Eptita punkcik,tylko gdzie to kliknąć ,bo nie widzę więc tylko odpowiedziałem, z czego od razu hallo :?: No nie wiem, czy tutaj bez założenia swojego wątku zaaplikujesz mi punkcik chyba, że przez Admina. Co w tym interesownego :twisted:
noker Opublikowano 9 Marca 2012 Opublikowano 9 Marca 2012 A kalibrowałem ponieważ w opcji display te kreseczki wychylały się nie do końca skali i chciałem to poprawić , a wyszło jak wyszło Tak ma być, w opcjach możesz ustawić wychylenia do 120%, wtedy dojdą do końca
zielinskijanek Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 Czy jesli chodzi o zakup w sklepie turnigy 9x .. w nazwie jest do wyboru mode1 badz mode2 ... ja stawiam na mode2 ale czy to robi roznice?? gdybym kupil mode1 ale chcial latac w mode2 to to nie bedzie robilo wielkiej roznicy w aparaturze? tzn. bedzie trzeba ja rozkrecac i cos gdzebac w jakis sprezynkach czy na 100% bez problemu da sie to zmienic w menu na ekranie aparatury?
Gość a7498787 Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 Czy jesli chodzi o zakup w sklepie turnigy 9x .. w nazwie jest do wyboru mode1 badz mode2 ... ja stawiam na mode2 ale czy to robi roznice?? gdybym kupil mode1 ale chcial latac w mode2 to to nie bedzie robilo wielkiej roznicy w aparaturze? tzn. bedzie trzeba ja rozkrecac i cos gdzebac w jakis sprezynkach czy na 100% bez problemu da sie to zmienic w menu na ekranie aparatury? Możesz kupić dowolne mode i ustawić dowolne nadajniku. Będziesz zmuszony przełożyć sprężynkę, ale to robota na tyle prosta, że nie ma o czym wspominać.
zielinskijanek Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 hę a jednak ... znaaczy wolal bym nie, bo, a jeszcze cos rozwale! nigdy nic nie wiadomo!
Gość a7498787 Opublikowano 31 Maja 2012 Opublikowano 31 Maja 2012 hę a jednak ... znaaczy wolal bym nie, bo, a jeszcze cos rozwale! nigdy nic nie wiadomo! Jeżeli uważasz, że coś uszkodzisz, to przejrzyj sobie w internecie informacje na ten temat. Robota naprawdę banalna, a czas oczekiwania w hk na mode 1 jest duż krótszy niż na mode 2 więc absurdem jest czekać dłużej. Możesz też kupić na allegro, czy w sklepie internetowym i poprosić sprzedawce o przekładkę. Zrobi to nieodpłatnie.
Linean Opublikowano 3 Czerwca 2012 Opublikowano 3 Czerwca 2012 mam takie pytanie z innej beczki , ile na oko aparatura wytrzyma na baterii 1000mAh , bo jestem zmuszony korzystać z takiej przez około 2 tygodnie , i nie wiem czy opłaca się inwestować na taki okres w nową baterie.
Linean Opublikowano 4 Czerwca 2012 Opublikowano 4 Czerwca 2012 NiMH? LiPo 2S? LiPo 3S? LiFe? \LIPo 3S
Gites Opublikowano 4 Czerwca 2012 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Ja stawiam na około 10 godzin w powietrzu.
Gość a7498787 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Ja stawiam na około 10 godzin w powietrzu. Może nie 10, ale 5h bezpiecznego latania na pewno
SiSon Opublikowano 28 Lipca 2012 Opublikowano 28 Lipca 2012 Hej ho. Z racji, że moja aurora pojedzie na gwarancji do Niemczech i pewnie do końca sezonu zostanę bez aparatury, szakuam jakieś taniej zastępczej. Czy problem stanowi podłączenie Turnigy do kompa przez złącze minijacka?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.