blackriver Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 Zamówiony, chciałem mieć jakiegoś moto szybowca, wybór padł na Guppy'ego. ;D Pomysł na oklejenie: Chyba, że macie jakieś pomysły na kolory?
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 Spójrz na plan i pomyśl na czym te paski oprzesz. Pomysłów Ci dostatek, z realizacją gorzej...! Jak będziesz miał pełną konstrukcję (pokrycie) to wizje są ograniczone tylko do dostępnych kolorów folii czy farby i chęci robienia kolejnych szablonów. Przy żeberkowej konstrukcji marząc w Corelu dobrze jest nanieść sobie podkład z rozstawem żeberek i zastanowić się na czym ten kolorowy pasek oprę. Z doświadczenia wiem, ze folia na folię między żeberkami wychodzi fatalnie. - Jurek
blackriver Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Opublikowano 8 Maja 2009 Racja, na to nie wpadłem, muszę sobie żebra nanieść... :?
Artur Caban Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 Ale możesz takie wymarzone łuki czy pasy namalować na folii np. takim lakierem: http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p1676,rc-colours-farba-w-sprayu-ghiant Próbowałem tego - sprawdziło się. Pzdr- A.
blackriver Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Opublikowano 8 Maja 2009 Właśnie tego szukałem, dzięki za podpowiedź. No to teraz wymyślamy szablony... ;D folia maskująca i transferowa leży (została mi po plastikach...) chmmm... Blue58 :?:
ertman_176 Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 Ja odradzam kolory nieba czyli biały i niebieski ze względów praktycznych. Gupiki to są raczej kolorowe rybki ...
blackriver Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Opublikowano 8 Maja 2009 Zastanawiam się jeszcze nad fioletem i pomarańczowym, nie jestem przekonany do łączenia kolorów, wolałbym chyba biały z czymś... biało-niebieski faktycznie może być nawet bardzo niepraktyczny (g*** będzie widać :shock: nawet wytrzeszczając "gały") edit. a może fiolet zamiast białego i pomarańczowe akcenty??
pppd Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 Jak dla mnie najładniej by wyglądał biały z czerwonymi akcentami. Od dołu najlepiej całkiem czerwone.
blackriver Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Opublikowano 8 Maja 2009 też myślałem nad czerwonym, zrobię sobie oba rysunki i wrzucę na stronę... edit. czerwony
pppd Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 Bardzo ładnie, chociaż ja bym nie dawał napisu na skrzydle Raczej jakiś maleńki stylizowany napis przy kabince.
pppd Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 Jak dla mnie elegancko Skoro robisz wersję moto, to poszukaj jeszcze czerwonego kołpaka i koniecznie wrzuć zdjęcia jak będzie gotowe.
Milko Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 Zdecydowanie czerwony dla guppika najlepszy jako jedyne co bym zmienił to dał trochę więcej czerwonego od góry (te paski przy natarciu nieco szersze) ale to tylko moje zdanie :wink: Tutaj mój w czerwieni :
kr3cik Opublikowano 8 Maja 2009 Opublikowano 8 Maja 2009 Na rcgroups jest temat Colours for altitude. Nie mogę teraz podać linku ale poszukaj możne dodasz jeszcze jakiś kontrastowy kolorek do tej czerwieni. Chociaż i tak już wygląda ciekawie i powinien być ładnie widoczny. Edit: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=953264
bubu2 Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 Dodałbym numery rejestracyjne na skrzydłach i kadłubie. Dodają szpasu. I model upodabnia się bardziej do prawdziwych szybowców. Z numerami, w locie wygląda bardzo "bojowo". A i numery przydają się do wpisywania modeli do pamieci w aparaturze. Jako litery podajesz swoje inicjały, a numery to kolejno 001...005, etc. pozdr.
SiSon Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 Czy ten silnik http://www.emodel.pl/esklep/tower-240918-p-121.html bedzie pasowal do tego modelu http://www.allegro.pl/item632622223_rewelacyjny_szybowiec_guppy_ii_nawia_polska.html? Producent pisze o ciagu 950gr a licze ze model moze wyjsc wagowo 900gr.
mtk Opublikowano 11 Maja 2009 Opublikowano 11 Maja 2009 SiSon, Powinien Ci starczyć, wiadomo że zawisu nie będziesz tym modelem robił więc będzie ok.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.